...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Kultura

FINK prvi put u Beogradu

27.01.2015.

   U Domu omladine Beograda 5. februara pred nama će biti moderna, snažna autorska ličnost velikog integriteta. Fink je trenutno na evropskoj turneji, a kao bend promovišu svoj do sad najbolje ocenjeni album „Hard Believer."

.

   Dom omladine Beograda prvi put u Srbiji predstavlja jednu od najvećih svetskih zvezda nove muzičke scene i elektro soula - FINK! Fink je trenutno na evropskoj turneji, a kao bend promovišu svoj do sad najbolje ocenjeni album „Hard Believer“. Koncert će biti održan 5. februara.

   "Hard Believer" je najnoviji studijski album "Finka". Frontmen Grinal je zadužen za gitaru i vokal, uz Tima Torntona na bubnju i gitari i Gaja Vitekera na basu. Album je njihovo prvo izdanje za izdavačku kuću "R'COUP'D", koju je Grinal osnovao sa timom Ninja Tune

   Snimljen za sedamnaest dana u legendarnom holivudskom Sound Factory  studiju sa producentom Bilijem Bušem (Garbage, Beck, Foster the People), „Hard Believer“ je prožet sirovošću i kontrolisanom agresijom, bar ga tako opisuju kritičari. Pesme imaju mirne početke koji se kasnije pretvaraju u snažne deonice i jake završnice.

   Urbano, bluzerski-živo izdanje "Hard believer" je inspirisano životnim usponima i padovima, opisujući teške bitke i slatko-gorka životna iskustva. U pitanju je majstorska kolekcija pesama umetnika na vrhuncu kreativnih moći.

   “Želeli smo da idemo dublje ovaj put i da budemo ambiciozniji sa muzikom”, objašnjava Fink, “da pokrenemo zvuk napred, a da pri tom ne gubimo kontak sa mestom sa kog dolazimo”. 

   Živ, urban, moćni downtempo album sadrži deset novih pesama, uključujući i upečatljivu “Shakespeare”, priču o mladoj ljubavi, sa mračnim raspoloženjem od akustičnog do agresivnog roka, a pesma “Pilgrim”, od koje zastaje dah, predstavlja najnoviju uspelu saradnju sa tekstopiscem Blerom Mekihenom, ko-autorom “This Is The Thing” sa albuma „Distance and Time“ iz 2007 godine.

   Otkad je napravio prelaz od svetski poznatog klupskog di-džeja i producenta elektronike, na pvog kantautora koji je ikad potpisao za legendarnu britansku izdavačku kuću Ninja Tune, poznatu po revolucionarnoj elektronskoj muzici - Grinal je objavio četiri albuma koja su svi od reda dobili pozitivne kritike.

   U Domu omladine Beograda, 5. februara pred nama će biti moderna, snažna autorska ličnost velikog integriteta. 

   Ulaznice za ovo ekskluzivno gostovanje zvezde londonskog cool zvuka već se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine Beograda i drugim prodajnim mestima Eventima, po ceni od 1.000 dinara. 

 Izvor: Dom omladine Beograda

Photo: www.snipview.com

Možda te još zanima:

.

FINK: Uvek tragaj za novim znanjem, sve drugo je lenjost

   "Neko mi je rekao pre dosta godina, da onog momenta kada prestaneš da učiš na poslu koji radiš, to…

.

Izložba makedonskih džez fotografija “Džeztetika”

U glavnom holu Doma omladine Beograda 24. novembra biće otvorena izložba "Džeztetika" Tatjane Rantaše, fotografa iz Makedonije. Izložbu sačinjava izbor…

.

Nikola Ćirić: Horna i jutarnje sunce

Svet klasične muzike nikada nije stigao u centar pažnje javnosti i većeg dela publike. To se možda dogodi teka kada…

.

Studenti iz Novog Sada sinoć na ulicama, protest i danas

Studenti u Novom Sadu sinoć su izašli na ulice, u znaku solidarnosti sa beogradskim kolegama koji su protestovali posle najave da…

.

Sajamska antievrovizija Mortal Kombata

Koncertna tradicija se nastavlja i nema nameru da se zaustavi. 

.

U novosadskim domovima nema straha od korone

U novosadskim studentskim domovima nema prijavljenih slučajeva koronavirusa, izjavio je za Oradio zamenik direktora službe smeštaja Studentskog centra u Novom…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo