...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura

FINK prvi put u Beogradu

27.01.2015.

   U Domu omladine Beograda 5. februara pred nama će biti moderna, snažna autorska ličnost velikog integriteta. Fink je trenutno na evropskoj turneji, a kao bend promovišu svoj do sad najbolje ocenjeni album „Hard Believer."

.

   Dom omladine Beograda prvi put u Srbiji predstavlja jednu od najvećih svetskih zvezda nove muzičke scene i elektro soula - FINK! Fink je trenutno na evropskoj turneji, a kao bend promovišu svoj do sad najbolje ocenjeni album „Hard Believer“. Koncert će biti održan 5. februara.

   "Hard Believer" je najnoviji studijski album "Finka". Frontmen Grinal je zadužen za gitaru i vokal, uz Tima Torntona na bubnju i gitari i Gaja Vitekera na basu. Album je njihovo prvo izdanje za izdavačku kuću "R'COUP'D", koju je Grinal osnovao sa timom Ninja Tune

   Snimljen za sedamnaest dana u legendarnom holivudskom Sound Factory  studiju sa producentom Bilijem Bušem (Garbage, Beck, Foster the People), „Hard Believer“ je prožet sirovošću i kontrolisanom agresijom, bar ga tako opisuju kritičari. Pesme imaju mirne početke koji se kasnije pretvaraju u snažne deonice i jake završnice.

   Urbano, bluzerski-živo izdanje "Hard believer" je inspirisano životnim usponima i padovima, opisujući teške bitke i slatko-gorka životna iskustva. U pitanju je majstorska kolekcija pesama umetnika na vrhuncu kreativnih moći.

   “Želeli smo da idemo dublje ovaj put i da budemo ambiciozniji sa muzikom”, objašnjava Fink, “da pokrenemo zvuk napred, a da pri tom ne gubimo kontak sa mestom sa kog dolazimo”. 

   Živ, urban, moćni downtempo album sadrži deset novih pesama, uključujući i upečatljivu “Shakespeare”, priču o mladoj ljubavi, sa mračnim raspoloženjem od akustičnog do agresivnog roka, a pesma “Pilgrim”, od koje zastaje dah, predstavlja najnoviju uspelu saradnju sa tekstopiscem Blerom Mekihenom, ko-autorom “This Is The Thing” sa albuma „Distance and Time“ iz 2007 godine.

   Otkad je napravio prelaz od svetski poznatog klupskog di-džeja i producenta elektronike, na pvog kantautora koji je ikad potpisao za legendarnu britansku izdavačku kuću Ninja Tune, poznatu po revolucionarnoj elektronskoj muzici - Grinal je objavio četiri albuma koja su svi od reda dobili pozitivne kritike.

   U Domu omladine Beograda, 5. februara pred nama će biti moderna, snažna autorska ličnost velikog integriteta. 

   Ulaznice za ovo ekskluzivno gostovanje zvezde londonskog cool zvuka već se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine Beograda i drugim prodajnim mestima Eventima, po ceni od 1.000 dinara. 

 Izvor: Dom omladine Beograda

Photo: www.snipview.com

Možda te još zanima:

.

FINK: Uvek tragaj za novim znanjem, sve drugo je lenjost

   "Neko mi je rekao pre dosta godina, da onog momenta kada prestaneš da učiš na poslu koji radiš, to…

.

Šta kažeš na to da probaš bejzbol?

Iako se na ovim prostorima igrao pre gotovo 90 godina, bejzbol nikada nije stekao širu popularnost u Srbiji. Ipak, mnogi…

.

Budućnost plaćanja prevoza

Nakon više od mesec dana novog načina plaćanja gradskog prevoza u Beogradu i dalje ostaju nedoumice. Mnogi još uvek ne…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Festival javne istorije: Kako su se preplitale pop-kultura i politika?

Beogradski Centar za primenjenu istoriju po drugi put organizuje Festival javne istorije, koji je zamišljen kao prostor za kritičko promišljanje…

.

Nedelja radionica grafičkog dizajna i brendiranja na FON-u

Udruženje studenata tehnike Evrope LC Beograd organizuje seminar dizajna i brendiranja "BEST design WEEK" koji će biti održan od 13.…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo