...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Snima se serija po romanu "Gospodar muva"

28.04.2023.

Roman nobelovca Vilijama Goldinga, "Gospodar muva", dobiće svoju prvu televizijsku adaptaciju zahvaljujući produkcijskoj kući "Eleven" i višestruko nagrađivanom scenaristi Džeku Tornu.

.

Serija će se sastojati od četiri epizode duge jedan sat, koje će biti prikazane na televizijskom kanalu BBC One i biti dostupne na BBC iPlayeru. Izvršni producenti serije biće Džoel Vilson iz produkcijske kuće "Eleven" i Džejmi Kempbel koji je radio na seriji "Sex Education".

Radnja serije prati grupu dečaka koji se nađu nasukani na tropskom ostrvu. U pokušaju da očuvaju civilizaciju, organizuju se pod vođstvom Ralfa, uz podršku intelektualca Pigija. Međutim, Džek, koji je zadužen za održavanje vatrenog signala, više je zainteresovan za lov i borbu za vođstvo i počinje da odvaja druge dečake.

Roman "Gospodar muva" je objavljen 1954. i od tada je deo književnog kanona. Trenutno ima tri filmske adaptacije, od kojih je najbolje ocenjena ona prva iz 1963. godine, ali ni jednu televizijsku.

(Index)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ko vidi Esfahan, video je pola sveta!

Prošlo je 45 godina od kako je zapad uveo sankcije Iranu. Kolika god da je to kazna, za ovu zemlju…

.

Koje filmove i serije je zaustavio štrajk glumaca i pisaca?

Brojne filmske i televizijske produkcije, poput Marvelovog rimejka "Blade" i Netfliksove serije "Stranger Things", već su obustavljene zbog štrajka scenarista,…

.

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game"?

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a njeni tvorci konačno su objavili imena svih…

.

"Stranger Things" više nije na tronu, "Sreda" najgledanija

"Sreda" je pretekla četvrtu sezonu serije "Stranger Things" koja je bila najgledanija Netfliksova serija na engleskom jeziku.

.

Nova serija "Idol" razočarala publiku

Nedavno su se pojavile informacije da se raspravlja da li će kontroverzna HBO-ova serija "Idol" doživeti drugu sezonu.

.

Zvezda "Terminatora" će biti deo "Stranger Things" univerzuma

Linda Hamilton, najpoznatija po ulozi Sare Konor u filmovima o "Terminatoru", glumiće, kako je najavljeno, u petoj i poslednjoj sezoni…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo