.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Film

“Shortz“ festival kratkog filma

26.11.2014.

Ono po čemu je ovogodišnji festival specifičan je činjenica da će to biti prvo javno pojavljivanje umetničke grupe pod nazivom “Departman 0” koja je nastala u cilju istraživanja i reformisanja umetnosti danas. 

.

          Novosadska Akademija umetnosti po peti put organizuje festival kratkog filma “Shortz”, 19. i 20 decembra u Muzeju savremene umetnosti. Ovog puta je tema akcioni video, a glavna ideja projekta je da okupi autore koji će kreirati eksperimentalne radove prepune akcije. Međutim, kao i svake godine, konačna odrednica nije zadata tema već kvalitet, tako da će se prihvatiti i interesantni radovi koji nisu inspirisani akcionim videom. Podržavaju se kratki filmovi koji daju bilo kakav društveni ili politički komentar u vezi sa okolinom koja vas okružuje.

        Rok za prijavu je 3. decembar i ona se može preuzeti na: http://gifgraffiti.com/shortz2014/

Radovi se mogu poslati mejlom, preko Dropbox-a ili na adresu shortzfestival@yahoo.co.uk, a mogu se dostaviti i fizičke kopije na adresu: Akademija umetnosti, Đure Jakšića 7 (Shortz festival), 21000 Novi Sad.

       Ono po čemu je ovogodišnji festival specifičan je činjenica da će to biti prvo javno pojavljivanje umetničke grupe pod nazivom “Departman 0” koja je nastala u cilju istraživanja (i reformisanja) umetnosti danas. O Departmanu ćemo sigurno još slušati u budućnosti, svakako u programu Oradija, a na festivalu ćete imati prilike da se upoznate s dva ogranka njihovog stvaranja: moći ćete da pogledate radove fotografske grupe “Ulice” prilagođene temi Shortz festivala u formi akcionog videa i da na samom zatvaranju čujete i vidite audiovizuelni performans muzičkog dela Departmana pod nazivom Projekat 0, koji će izvoditi Zoran Radulović (Drumheads), Vlad Smolijakov (WDWRM) i Stefan Jovanović.

 S.B.

.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?