...
TRENUTNO12:30 - 13:00Album nedelje

Društvo / Aktivizam

Konkurs za kratki ekološki film

21.07.2017.

The Green-Go Short Film Contest 2017 namenjen je onima koji brinu za prirodu i koji žele da ponude rešenja za izazove s kojima se susrećemo u domenju ekologije i zaštite životne sredine. Kandidati treba da pronađu priču, istraže je, okupe ekipu, uzmu kameru u ruke i snime film koji ne treba da bude duži od 4 minuta.

.

Idealna dužina filma je 60 do 90 sekundi, a ove godine tri su teme na koje autori mogu odgovoriti svojim filmovima.

"Gradimo zeleno, živimo zeleno" je tema koja obuhvata problem nedostatka zelenog okruženja u svakodnevnom životu modernog čoveka. Autori koji žele da se bave ovom temom treba da pokažu koliko su parkovi, bašte i druge zelene površine važne za zdraviji i srećniji život, da istraže koren i uzroke ovog problema ali i da pokažu uspešne priče ili ponude rešenje.

"Poslednji dan na Zemlji" je tema u sklopu koje će se autori baviti potrošnjom prirodnih resursa, koji nisu neiscrpni. Kako možemo da zaustavimo nemilosrdnu potrošnju i iscrpljivanje Zemljinih resursa, koliko doprinosimo ukoliko biciklom idemo na posao, ukoliko recikliramo, konzumiramo manje mesa ili smanjimo potrošnju električne enrgije, neka su od pitanja koja obuhvata ova tema.

U temi "Tvoja Evropa 2050. godine" autori će se baviti slikom Evrope u budućnosti, s akcentom na budžetska ulaganja Evropske unije koja bi trebalo da budu usmerena na suočavanje s izazovima, poput socijalne nejednakosti, gubitka biljnih i životinjskih vrsta, klimatskih promena i zagađenja vazduha.

Kada je u pitanju izbor žanra, sloboda je na autorima. Može biti crtani film, animacija, dokumentarni film ili intervju, a jedan kandidat može da pošalje najviše tri filma. Nagrada je vaučer od 500 evra za kupovinu u online prodavnicama, a pobednici će biti obavešteni putem mejla. Prijavni formular nalazi se na ovom linku, a detaljne informacije o konkursu, kao i tehničke propozicije nalaze se na internet stranici greengofest.eu.

J. Z.

Možda te još zanima:

.

Program plaćene prakse za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse "Denis Kolundžija" u partnerskim…

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo