.
Trenutno
Prava stvar
 Novinari O radija
Kultura / Film

Radionica za "gerilsko" snimanje filma

03.10.2018.

OPENS filmska radionica počela je u petak 5. oktobra. Predavač je reditelj Filip Markovinović, a cilj radionice je da učesnici individualno ili u timovima realizuju kratke dokumentarne ili igrane filmove sa temom "Šta sve možeš u Novom Sadu za jedan dan".

.

Tokom trajanja radionice polaznici će proći sve faze rada na jednom filmu - od ideje i razrade scenarija do njegovog snimanja i montaže. Filmovi će se raditi tehnikom koju radioničari poseduju, mobilnim telefonom, foto aparatom ili kamerom. Kako kažu organizatori, u pitanju je intenzivni kurs koji će obuhvatiti sve mogućnosti i taktike "gerilskog" snimanja filma priručnim sredstvima, sa ciljem da krajnji rezultat što bolje izgleda.

Programom rada predviđeno je pet trosatnih termina, prilikom kojih će biti organizovan i kratki kurs pisanja sinopsisa i scenarija za kratki dokumentarni ili igrani film, kao i kurs snimanja filma kamerom, foto aparatom i mobilnim telefonom. Nakon upoznavanja sa osnovama filmskog jezika, učesnici će pristupiti izradi filmova. Posle svakog susreta imaće domaći zadatak, čijom će analizom počinjati naredni čas.

Učešče na radionicama je besplatno. 


.
Organizatori Filmskog festivala kratkometražnih filmova "Balkans Beyond Borders" pozivaju sve umetnike iz regiona, do 35 godina…
.
Film o najvećem džentlmenu rokenrola i autoru vanvremenskih pesama Vladi Divljanu biće premijerno prikazan u beogradskom Sava centru…
.
Staza metalnih koraka!
Program
Kalendar događaja
April 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
Anketa

Da li podržavate sve stroža pravila za dobijanje vozačke dozvole?