.
Trenutno
Muzički kalendar
 Dušan Majkić
Kultura / Film

Novi "Ratovi zvezda" će biti najbolji do sada

02.10.2015.

Prema jednom od poslednjih ispitivanja javnog mnjenja oko 63 odsto ljubitelja "Star Wars" filmova tvrdi da će ovo biti najbolji film do sada, saznaje američki časopis "Variety". To je hrabra izjava, ali postoje razlozi za nju. Ima ih četiri, pa krenimo redom.

.

1. Napredniji CGI efekti

Svi pamtimo kako je urađena originalna trilogija. Za ono vreme, efekti su bili zaista impresivni, ali ne možemo se danas na isti način radovati nečemu što je bilo super pre skoro 40 godina, kada znamo šta kompjuteri zapravo mogu da izvedu. "The Force Awakens" će naparviti ogroman korak napred po ovom pitanju.

2. Interesantnija priča

Nakon "Povratka Džedaja", kada je Zvezda Smrti bila uništena, čitava galaksija počela je obnovu i budućnost je izgledala svetlo za Pobunjeničku Alijansu. Počeo je pravi posao na ujedinjavanju Galaksije, a o tome će biti reči u filmu "The Force Awakens". Biće prikazano oko 30 godina napora da se u tome uspe i to je ono što čini priču zanimljivom.

3. Više orijentisan originalnoj "Star Wars" tematici

Prve tri originane priče bile su borba između dobra i zla. Borba za opstanak i očuvanje Galaksije. Drugi serijal, smešten pre ovih događaja, u nekom stepenu se odvojio od glavne priče. Nastavci su se bavili intrigama, intergalaktičkim političkim i trgovinskim regulacijama, razmiricama i previranjima. Sudeći po Dž.Dž. Abramsu i kompaniji Lucasfilm, "The Force Awakens" vratiće onaj stari osećaj, zbog kojeg se publika i zaljubila u franšizu. Heroji, akcija, jedinstveni vanzemaljski likovi, malo komedije i magija je tu.

4. Bolja ekipa

Pored mlade ekipe, koja će se prvi put pojaviti u serijalu, među kojima su Džon Bojega, Adam Drajver, Lupita Njongo, Oskar Ajzak, stižu nam i veterani velikog ekrana, Maks Von Sidov i Endi Serkis, a naravno, kao šlag na tortu, tu je i originalna ekipa, Harison Ford, Keri Fišer i Mark Hamil.

Znači, očekuje nas mešavina nostalgije i nove energije, akcije i ujedinjenja različitih generacija. Stariji su tu da nas podsete na početke, a mladi da nose serijal napred.

Ostalo je još malo do premijere sedmog dela serijala. Disney i Lucasfilm imaju velike planove. Očekuje se ogromna zarada, a druge kompanije ni ne razmišljaju da ‘izađu na crtu’ i objavljuju svoje nove filmove iste nedelje kada bude pušten "Star Wars: The Force Awakens". Punih mesec dana, u celom svetu, u svim IMAX bioskopima biće non-stop prikazivano ovo ostvarenje. Niko ne sumnja da će film oboriti mnoge rekorde, a nama samo ostaje da sačekamo 18. decembar i uverimo se u smele prognoze najvernijih obožavaoca ovog serijala.

Izvor: blockbuster.rs

TRAILER


.
Japansko srpski festival filma šesti put je ove godine u Beogradu spojio te dve kulture, a potom je, po prvi put, ovaj festival održan…
.
Filmski front: Međunarodni festival kratkometražnog filma biće održan od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra…
.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?