...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Kultura / Film

Novi "Ratovi zvezda" će biti najbolji do sada

02.10.2015.

Prema jednom od poslednjih ispitivanja javnog mnjenja oko 63 odsto ljubitelja "Star Wars" filmova tvrdi da će ovo biti najbolji film do sada, saznaje američki časopis "Variety". To je hrabra izjava, ali postoje razlozi za nju. Ima ih četiri, pa krenimo redom.

.

1. Napredniji CGI efekti

Svi pamtimo kako je urađena originalna trilogija. Za ono vreme, efekti su bili zaista impresivni, ali ne možemo se danas na isti način radovati nečemu što je bilo super pre skoro 40 godina, kada znamo šta kompjuteri zapravo mogu da izvedu. "The Force Awakens" će naparviti ogroman korak napred po ovom pitanju.

2. Interesantnija priča

Nakon "Povratka Džedaja", kada je Zvezda Smrti bila uništena, čitava galaksija počela je obnovu i budućnost je izgledala svetlo za Pobunjeničku Alijansu. Počeo je pravi posao na ujedinjavanju Galaksije, a o tome će biti reči u filmu "The Force Awakens". Biće prikazano oko 30 godina napora da se u tome uspe i to je ono što čini priču zanimljivom.

3. Više orijentisan originalnoj "Star Wars" tematici

Prve tri originane priče bile su borba između dobra i zla. Borba za opstanak i očuvanje Galaksije. Drugi serijal, smešten pre ovih događaja, u nekom stepenu se odvojio od glavne priče. Nastavci su se bavili intrigama, intergalaktičkim političkim i trgovinskim regulacijama, razmiricama i previranjima. Sudeći po Dž.Dž. Abramsu i kompaniji Lucasfilm, "The Force Awakens" vratiće onaj stari osećaj, zbog kojeg se publika i zaljubila u franšizu. Heroji, akcija, jedinstveni vanzemaljski likovi, malo komedije i magija je tu.

4. Bolja ekipa

Pored mlade ekipe, koja će se prvi put pojaviti u serijalu, među kojima su Džon Bojega, Adam Drajver, Lupita Njongo, Oskar Ajzak, stižu nam i veterani velikog ekrana, Maks Von Sidov i Endi Serkis, a naravno, kao šlag na tortu, tu je i originalna ekipa, Harison Ford, Keri Fišer i Mark Hamil.

Znači, očekuje nas mešavina nostalgije i nove energije, akcije i ujedinjenja različitih generacija. Stariji su tu da nas podsete na početke, a mladi da nose serijal napred.

Ostalo je još malo do premijere sedmog dela serijala. Disney i Lucasfilm imaju velike planove. Očekuje se ogromna zarada, a druge kompanije ni ne razmišljaju da ‘izađu na crtu’ i objavljuju svoje nove filmove iste nedelje kada bude pušten "Star Wars: The Force Awakens". Punih mesec dana, u celom svetu, u svim IMAX bioskopima biće non-stop prikazivano ovo ostvarenje. Niko ne sumnja da će film oboriti mnoge rekorde, a nama samo ostaje da sačekamo 18. decembar i uverimo se u smele prognoze najvernijih obožavaoca ovog serijala.

Izvor: blockbuster.rs

TRAILER


Možda te još zanima:

.

Počinje sedmi "Art Kvart - Start"

Umetnički kursevi "Art Kvart - Start" kreću od 1. novembra, a namenjeni su mladima od 15 do 20 godina. Sastoje…

.

Kad jedva čekaš zimu i led

Novi Sad, kao izrazito ravničarski grad uz malo pogleda na Frušku goru, ne nudi mnogo mogućnosti za razvoj zimskih sportova…

.

U pošti možeš naći sve

Radnici JP "Pošta Srbije", novosadski poštari Aleksandar Tepić i Zoran Popnovakov, napisali su i objavili knjigu pod naslovom "Priče iz poštanske…

.

Modernijim pristupom do nove publike u klasičnoj muzici

Nemanja Mihailović ili, kako ga novosadska publika i prijatelji možda bolje poznaju Kovinac, zanimljiva je ličnost na našj muzičkoj sceni.…

.

Star Atlas za putovanje sa zvezdama

Galaksija vam je sada ispred nosa. 

.

Kad se spoje znamenitosti bivše Jugoslavije i Ratovi zvezda

Izgleda da se arhitektonski biseri nastali za vreme bivše Jugoslavije ponovo vraćaju u modu. Čini se i da ih nova…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo