.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Kultura / Film

Ljuma Penov specijalna gošća Hobokena

03.06.2015.

Mlada beogradska glumica Ljuma Penov biće specijalna gošća ovogodišnjeg Hoboken internacionalnog filmskog festivalu u Njujorku koji se održava do 5. juna i u okviru kojeg će, u takmičarskom programu, biti prikazan film "Crna Zorica" reditelja Radoslava Pavkovića i Kristine Hadžiharalambus, u kojem Penov tumači glavnu ulogu.

.

Ljumu je festival izabrao kao jednu od nekoliko mladih i perspektivnih glumaca u usponu, koji će kao specijalni gosti prisustvovati završnoj ceremoniji dodele nagrada, sa brojnim glumcima i filmskim stvaraocima iz Holivuda. "Ljuma Penov je svojom ulogom zaslužila mesto u nekoliko odabranih perspektivnih mladih glumaca", stoji u zvaničnom pozivu festivala. 

Jubilarni deseti Hoboken internacionalni filmski festival su američki mediji proglasili za jedan od deset najboljih svetskih filmskih festivala. U takmičarskom programu biće prikazani dugometražni, kratkometražni i dokumentarni filmovi, uglavnom iz SAD. Ovogodišnji dobitnik nagrade za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti je poznati glumac Pol Sorvino ("Dobri momci", "Nikson"...).

J.M.

.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?