...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Boyhood pobrao Zlatne globuse

12.01.2015.

Drama o odrastanju zasenila ovogodišnje kandidate 

.

Boyhood, drama o odrastanju, snimana 12 godina, osvojio je tri najvažnija Zlatna globusa. Ovaj film je najbolja drama, Patriša Arket je nagrađena za najbolju sporednu ulogu, dok je Ričard Linklejter najbolji režiser.

Time je postavljen temelj za nadolazeću dodelu Oskara, iako Akademija kadkad ume da izignoriše izbor sa Zlatnog globusa.

Najbolja komedija u minuloj godini je The grand Budapest hotel, ostavivši iza sebe naslove poput: Birdman, St. Vincent, Into the woods i Pride.

Za najboljeg glumca u drami proglašen je Edi Redmejn (The theory of everything), a za glumicu Džulijen Mur (Still Alice). U kategoriji komedije ili mjuzikla pobedio je Majkl Kiton (Birdman), a u ženskoj klasi Ejmi Adams (Big eyes).

Pored Patriše Arket, za sporednu ulogu nagrađen je J.K. Simons za film Whiplash.

Birdman je dobio nagradu za najbolji scenario, a podelili su ga: Alehandro Gonzales Injaritu, Armando Bo, Aleksandar Dineralis, Nikolas Đakobone.

Najbolju muzičku temu na filmu ove godine je komponovao Johan Johanson za film The theory of everything.

How to train your dragon je najbolji animirani film u 2014. godini, a najbolji strani film je Leviathan.

U kategoriji serija, pobedila je The affair ostavivši iza sebe Downton abbey, The good wife, House of cards i Game of thrones. Najbolji sitcom je Transparent. Prva miniserija prošle godine bila Fargo, koja je pobedila True detective. Pobedu je potvrdio i Bili Bob Tornton dobivši nagradu za najboljeg glumca u miniseriji.

Za najboljeg serijskog glumca izabran je Kevin Spejsi, kao i Rut Vilson iz The affair. U kategoriji sitkoma najbolji glumac je Džefri Tambor (Transparent), a glumica Đina Rodriger (Jane the virgin)

P. K. 

Možda te još zanima:

.

BAFTA za najbolji film Boyhood-u!

Džek O'Konel je proglašen za "zvezdu u usponu", Patriša Arket je dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu Boyhood, a Ves Anderson za najbolji…

.

BOYHOOD FILM GODINE ZA NJUJORŠKU KRITIKU

Boyhood slovi za oskarovskog favorita

.

Zlatni globusi filmovima "Fabelmanovi" i "Duhovi ostrva"

U Holivudu su dodeljene filmske nagrade Zlatni globus, što je prva velika dodela nagrada ove sezone.

.

Među nominovanima za Zlatni globus "Avatar", "Duhovi ostrva" i "Kruna"

Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA) saopštilo je spisak nominovanih filmova i serija, po pet u 27 kategorija, za godišnje nagrade…

.

"The Power of the Dog" i "Belfast" sa po sedam nominacija za Zlatni globus

Filmovi "The Power of the Dog" i "Belfast" dobili su najviše nominacija za Zlatni globus, ukupno sedam. Mnogi veruju kako…

.

Poziv za buduće producente

Ukoliko te zanima kako nastaje jedan umetnički projekat i koja je uloga pozorišnog producenta u njemu, prijavi se na program…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo