...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Kultura / Film

Boyhood pobrao Zlatne globuse

12.01.2015.

Drama o odrastanju zasenila ovogodišnje kandidate 

.

Boyhood, drama o odrastanju, snimana 12 godina, osvojio je tri najvažnija Zlatna globusa. Ovaj film je najbolja drama, Patriša Arket je nagrađena za najbolju sporednu ulogu, dok je Ričard Linklejter najbolji režiser.

Time je postavljen temelj za nadolazeću dodelu Oskara, iako Akademija kadkad ume da izignoriše izbor sa Zlatnog globusa.

Najbolja komedija u minuloj godini je The grand Budapest hotel, ostavivši iza sebe naslove poput: Birdman, St. Vincent, Into the woods i Pride.

Za najboljeg glumca u drami proglašen je Edi Redmejn (The theory of everything), a za glumicu Džulijen Mur (Still Alice). U kategoriji komedije ili mjuzikla pobedio je Majkl Kiton (Birdman), a u ženskoj klasi Ejmi Adams (Big eyes).

Pored Patriše Arket, za sporednu ulogu nagrađen je J.K. Simons za film Whiplash.

Birdman je dobio nagradu za najbolji scenario, a podelili su ga: Alehandro Gonzales Injaritu, Armando Bo, Aleksandar Dineralis, Nikolas Đakobone.

Najbolju muzičku temu na filmu ove godine je komponovao Johan Johanson za film The theory of everything.

How to train your dragon je najbolji animirani film u 2014. godini, a najbolji strani film je Leviathan.

U kategoriji serija, pobedila je The affair ostavivši iza sebe Downton abbey, The good wife, House of cards i Game of thrones. Najbolji sitcom je Transparent. Prva miniserija prošle godine bila Fargo, koja je pobedila True detective. Pobedu je potvrdio i Bili Bob Tornton dobivši nagradu za najboljeg glumca u miniseriji.

Za najboljeg serijskog glumca izabran je Kevin Spejsi, kao i Rut Vilson iz The affair. U kategoriji sitkoma najbolji glumac je Džefri Tambor (Transparent), a glumica Đina Rodriger (Jane the virgin)

P. K. 

Možda te još zanima:

.

BAFTA za najbolji film Boyhood-u!

Džek O'Konel je proglašen za "zvezdu u usponu", Patriša Arket je dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu Boyhood, a Ves Anderson za najbolji…

.

BOYHOOD FILM GODINE ZA NJUJORŠKU KRITIKU

Boyhood slovi za oskarovskog favorita

.

Vredi pročitati: "Svet se kaže šuma"

Beogradska muzičarka Sana Garić nam ove nedelje preporučuje jedan zaista zaniljiv naslov naučno-fantastičnog žanra. U pitanju je SF novela "Svet…

.

"Devojke iz Derija" prava doza krindža

Kada neko snimi tinejdžersku komediju koja prati grupu srednjoškolki i smesti ih sve u grad u Severnoj Irskoj, u vreme…

.

Zanosan svet koji proždiru Titani

Sve što je ostalo od čovečanstva spaseno je u gradu okruženom gigantskim zidovima, podignutim u tri koncentrična kruga. Izvan tih…

.

Kraljevačka voda puna panka!

Pre nekoliko nedelja iz štampe je izašla knjiga "Kraljevačka punk hronika" autora Vojkana Trifunovića, istoričara iz Kraljeva i poslednjih dvadeset…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo