.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Film

Boyhood pobrao Zlatne globuse

12.01.2015.

Drama o odrastanju zasenila ovogodišnje kandidate 

.

Boyhood, drama o odrastanju, snimana 12 godina, osvojio je tri najvažnija Zlatna globusa. Ovaj film je najbolja drama, Patriša Arket je nagrađena za najbolju sporednu ulogu, dok je Ričard Linklejter najbolji režiser.

Time je postavljen temelj za nadolazeću dodelu Oskara, iako Akademija kadkad ume da izignoriše izbor sa Zlatnog globusa.

Najbolja komedija u minuloj godini je The grand Budapest hotel, ostavivši iza sebe naslove poput: Birdman, St. Vincent, Into the woods i Pride.

Za najboljeg glumca u drami proglašen je Edi Redmejn (The theory of everything), a za glumicu Džulijen Mur (Still Alice). U kategoriji komedije ili mjuzikla pobedio je Majkl Kiton (Birdman), a u ženskoj klasi Ejmi Adams (Big eyes).

Pored Patriše Arket, za sporednu ulogu nagrađen je J.K. Simons za film Whiplash.

Birdman je dobio nagradu za najbolji scenario, a podelili su ga: Alehandro Gonzales Injaritu, Armando Bo, Aleksandar Dineralis, Nikolas Đakobone.

Najbolju muzičku temu na filmu ove godine je komponovao Johan Johanson za film The theory of everything.

How to train your dragon je najbolji animirani film u 2014. godini, a najbolji strani film je Leviathan.

U kategoriji serija, pobedila je The affair ostavivši iza sebe Downton abbey, The good wife, House of cards i Game of thrones. Najbolji sitcom je Transparent. Prva miniserija prošle godine bila Fargo, koja je pobedila True detective. Pobedu je potvrdio i Bili Bob Tornton dobivši nagradu za najboljeg glumca u miniseriji.

Za najboljeg serijskog glumca izabran je Kevin Spejsi, kao i Rut Vilson iz The affair. U kategoriji sitkoma najbolji glumac je Džefri Tambor (Transparent), a glumica Đina Rodriger (Jane the virgin)

P. K. 

.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
.
Mladi glumac, Đorđe Živadinović Grgur u filmskom, televizijskom i pozorišnom svetu teži ka ulogama u kojima će otkriti nešto…
.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?