...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

BAFTA za najbolji film Boyhood-u!

09.02.2015.

Džek O'Konel je proglašen za "zvezdu u usponu", Patriša Arket je dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu Boyhood, a Ves Anderson za najbolji originalni scenario za film The Grand Budapest Hotel.

.

   Šezdeset osma dodela BAFTA nagrada održala se u nedelju, a Bojhud Ričarda Linklejtera je odneo titulu najboljeg filma. The Theory of Everything, priča o mladom Stivenu Hokingu i njegovom usponu u svetu nauke, osvojila je i publiku i kritike i očekuje se da će proči sa odličnim rezultatima i na Oskarima. 

   Francuski kompozitor Aleksandar Despla je osvojio nagradu za najbolji saundtrek za The Grand Budapest Hotel, a The Lego Movie je proglašen za najbolji animirani film. 

   Stiven Hoking je izašao na scenu da dodeli nagradu za specijalne efekte u filmu Interstellar, a glumica Felisiti Džouns je izjavila da je Hoking jedini čovek koji je inteligentniji od njegovog imenjaka, britanskog komičara i glumca Stivena Fraja, na šta je on uzvratio komentarom i da osim toga bolje izgleda.

   Džek O'Konel je proglašen za "zvezdu u usponu", Patriša Arket je dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu Boyhood, a Ves Anderson za najbolji originalni scenario za film The Grand Budapest Hotel.

   

Možda te još zanima:

.

BAFTA nagrade: "This Is Going To Hurt" i "The Responder" vode po broju nominacija

Serije "This Is Going To Hurt" i "The Responder" sa po šest kategorija vode u danas saopštenim nominacijama za britanske…

.

"Na zapadu ništa novo" trijumfovao na dodeli nagrada BAFTA

Nemački rimejk klasičnog antiratnog filma "Na Zapadu ništa novo" osvojio je nagradu za najbolji film na dodeli nagrada Britanske akademija…

.

Belfast stiže u domaće bioskope

Film “Belfast” reditelja Keneta Brane od 24. marta je na repertoaru domaćih bioskopa.

.

BAFTA nagrade: Film "Moć psa" bolji od "Dine"

Nagradu Britanske akademije za film i televiziju BAFTA za najbolji film dobio je film "Moć psa" (The Power of the…

.

BAFTA: 11 nominacija za The Grand Budapest Hotel

Ceremonija dodeljivanja BAFTA nagrada biće održana 8. februara u Londonu.

.

BOYHOOD FILM GODINE ZA NJUJORŠKU KRITIKU

Boyhood slovi za oskarovskog favorita

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo