...
TRENUTNO13:10 - 13:20Vredi pročitati

Kultura

Explosive Stage ove godine rastura!

20.02.2015.

Nova imena Explosive Stage-u - FEAR FACTORY, NAPALM DEATH, TERROR, NUCLEAR ASSAULT...

.

   Najžešća Egzitova bina Explosive Stage ove godine imaće jedno od svojih najjačih izdanja ikad. Organizatori su danas saopštili da će na ovoj bini 12. jula nastupiti vodeći američki industrial metalci Fear Factory - prvi put u Srbiji. Ovo je definitivno jedan od najvećih svetskih metal bendova i najtraženijih na listi fanova Explosive bine, a na Exit dolazi na vrhuncu karijere jer njihov 11. studijski album izlazi ove godine!

   Neverovatno, ali istinito! Na metal stejdžu će nastupiti i velikani, face, jedan od najtvrđih bendova svih vremena Napalm Death, koji će 9. jula obeležiti deset godina od svog prethodnog nastupa na Exitu, kada su predvodili program tadašnje Metal Hammer bine.

   Napalm Death su, posle 14 albuma i 30 godina na svetskoj sceni, danas u novom usponu nakon poslednjeg albuma „Utilitarian“. Vodeći grind-core i death metal bend iz Birmingema važi za „kritičare svetskih moćnika i oštri glas posramljenih i porobljenih“, naveo je Exit u obajvi.

   Premijerni nastup na tvrđavi 10. jula imaće i kalifornijska hardcore atrakcija Terror, a dan kasnije na Explosive-u će svirati kultni njujorški bend Nuclear Assault, koji su takođe prvi put u našoj zemlji, a ujedno i na oproštajnoj turneji.

   Još neki od hedlajnera za Explosive binu su Creepshow, Expire, Virus, Root i Sarcasm, Guardians Of Time, Sanctrum, Armada, Caronte i The Way of Purity, koji dolazi iz Finske.

   Tu su još domaća i regionalna podrška Armageddon, Phantasmagoria, Ground Zero, Replicunts, Putrid Blood, War Head, Punkart i Cortex. Da ovaj teškaški festival unutar Exita bude još veći ove godine, pobrinuće se i bendovi Scaffold, Lazarath, Alitor, Deadly Mosh, The Father of Serpents, Soulcage, Thundersteel i drugi zanimljivi izvođači na Explosive bini.

Podsećamo, Exit festival ove godine održava se od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Napalm Death: Uvek ćemo biti ekstreman bend!

Napalm Death je jedan od pionira grajndkor zvuka. Tvrde gitare sa puno distrorzije već decenijama su zaštitini zvuk ovog benda.…

.

Hakeri preuzeli naloge HBO-a

HBO je postao ozbiljna meta za hakere u poslednje vreme. Poslednji incident dogodio se kada je hakerska grupa poznata kao…

.

Barney Napalm Death: Ostanite verni sebi

Bend Napalm Death, legende grinda i metala, česti su gosti u Srbiji, što samo govori o tome koliki je njihov…

.

Veštački Death metal bend

"Lažni bend" Dadabots razvila su dva muzička tehnologa, a u želji da dokažu da neuralne mreže mogu da se bave kreativnim poslovima…

.

Treće doba death metala

Stalno slušamo kako nikad nije kasno da promenimo kurs naših života. Ukoliko vam manjka inspiracije da to zaista i uradite,…

.

Barney Napalm Death: Ostanite verni sebi

Bend Napalm Death, legende grinda i metala, česti su gosti u Srbiji, što samo govori o tome koliki je njihov…

  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo