...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Bea

Kultura

Barney Napalm Death: Ostanite verni sebi

10.07.2015.

Bend Napalm Death, legende grinda i metala, česti su gosti u Srbiji, što samo govori o tome koliki je njihov fun base u našoj zemlji. Prve večeri Exita Explosive bina je jos jednom bila puna za ovaj bend, koji je na isto mestu već jednom nastupao, a u publici je vladala potpuna ludnica.

.

Foto: Miloš Janjatović

Ovaj bend na sceni je od osamdesetih godina, pa je bilo interesantno čuti kako su došli do te dugovečnosti na sceni, zahvaljujući kojoj je i 2015. godine pred njihov nastup prostor ispred bine u svim zemljama u kojima se pojave popunjen do poslednjeg mesta. O tome smo pričali sa pevačem Barney-jem, prosto – legendom.

"Ovo nije za mene prvi put da nastupam na ovoj bini. Znam da će biti puno mladih kojima smo uzori u publici. Naša tajna je u tome što većinu stvari radimo potpuno nezavisni. Mi smo veoma nezavisan i samostalan bend i pokušavamo da se držimo podalje od tradicionalnih načina na koje funkcioniše muzička industrija, sami donosimo odluke i mislim da nam je to mnogo pomoglo da se dugo održimo na sceni", kazao je Barney za O radio.

Objasnio je da kako bendu donosi mogućnost da sami shvate zašto su neki principi loši ili dobri, a Napalmi nikome ne nedozvoljavaju da im to mišljenje neko drugi objasni i nametne.

Ono što je oduševilo mnoge je i humnitarni rad kojim se bend bavio tokom stravičnog zemljotresa u Nepalu, iz aprila ove godine. Momci su odmah uskočili kada je trebalo.

"Posle zemljotresa u Nepalu, odmah smo odlučili da im posvetimo pesmu u humanitarne svrhe. Izabrali smo organizaciju koju vode lokalni ljudi, a ne neku veliku humanitarnu organizaciju koja bi samo delovala izvana. Lokalci najbolje znaju šta se dešava i šta im je potrebno, tako da je cela akcija sjajno prošla", kazao je Barney.

A ove godine je izasao i novi album Apex Predator Easy Meat, a evo šta Barney misli o njemu i kako ga on lično doživljava.

"Mislim da nam je ovaj album savršen miks ludačkog i brzog sa ambijentalnim materijalom. Veoma sam zadovoljan ovim miksom, mislim da super zvuči", rekao je on.

Na pitanje o tome kakva je danas pozicija metal i grind muzike, Barney se složio da je scena i dalje aktivna i da postoji.

"Ne bih bio ovde da ne postoji, bilo bi to besmisleno. Nisam osoba koja bi radila nešto polovično i da nema interesovanja odmah bih prekinuo da se bavim ovim poslom", dodao je legendarni muzičar.

I na kraju, koji bend ne bi voleo da čuje savet dana upravo od njega:

"Nikada se ne bojte da primite savet. Nema ništa loše u savetima. Što više gledišta budete dobili, to možete posmatrati stvari iz ugla različitih ljudi. Na kraju ona možete lako uraditi ono što je najbolje za vas, jer samo tako živite i umirete za svoje sopstvene odluke. Kada ste radili u takvom bendu, onda možete da seosvnete i kažete – znaš šta, ja sam uradio sve ono što sam mislio da je najbolje", objasnio je Barney.

Atmosfera na ovom koncertu, kao i svaki put do sada bila je nezaboravna, a na kraju smo imali samo zadovoljne fanove, koji će za Napalm Death svaki put iznova popuniti prostor ispred bine.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Napalm Death: Uvek ćemo biti ekstreman bend!

Napalm Death je jedan od pionira grajndkor zvuka. Tvrde gitare sa puno distrorzije već decenijama su zaštitini zvuk ovog benda.…

.

Veštački Death metal bend

"Lažni bend" Dadabots razvila su dva muzička tehnologa, a u želji da dokažu da neuralne mreže mogu da se bave kreativnim poslovima…

.

Treće doba death metala

Stalno slušamo kako nikad nije kasno da promenimo kurs naših života. Ukoliko vam manjka inspiracije da to zaista i uradite,…

.

Džesi - Eagles of death metal za O radio

Eagles of death metal pošteno su otprašili svirku na Mejn stejdžu Exit festivala. Džesi Hjudžes je nakon nastupa podelio utiske…

.

Počinje 15. Exit festival

Exit festival, koji ove godine slavi 15 godina postojanja, počeće danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, a kako glavne zvezde u narednim…

.

Explosive Stage ove godine rastura!

Nova imena Explosive Stage-u - FEAR FACTORY, NAPALM DEATH, TERROR, NUCLEAR ASSAULT...

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo