...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Muzika

Treće doba death metala

24.01.2019.

Stalno slušamo kako nikad nije kasno da promenimo kurs naših života. Ukoliko vam manjka inspiracije da to zaista i uradite, možda je pronađete upravo u sledećoj priči.

.

Foto: BoredPanda

Inga Ginsberg rođena u Austriji sada ima 96 godina. Pre samo tri godine postala glavni vokal death metal benda. Ona je celog života bila pisac, a kada su je upitali zašto death metal ona je odgovorila "Zašto da ne. Ne umem da pevam, nisam sluhista. Tako da je izbor pao na hevi metal jer je samo potrebno da izgovaram reči".

Inga se priseća kako niko nije želeo da je sluša, odnosno, niko nije imao sluha za starije. Upravo iz tog razloga njeni mlađi prijatelji su došli na ideju da ona ipak kaže ono što ima, tako što su je ubedili da izrazi svoju poetsku dušu kroz death metal muziku. A ona je to i uradila.

Svet je vrlo brzo zavoleo ovu baku, Jevrejku, koja viče svoju poeziju na engleskom i nemačkom jeziku. Njene glavne teme su humanost, okolina, ljubav, mržnja i iskrenost prema sebi. Inga kaže da nisu u pitanju hevi metal pesme, već njihova poruka. Ona kaže da u životu najviše ceni slobodu, ne žali ni za čim i ne razmišlja o tome šta drugi misle o njoj.

Možda te još zanima:

.

Veštački Death metal bend

"Lažni bend" Dadabots razvila su dva muzička tehnologa, a u želji da dokažu da neuralne mreže mogu da se bave kreativnim poslovima…

.

Džesi - Eagles of death metal za O radio

Eagles of death metal pošteno su otprašili svirku na Mejn stejdžu Exit festivala. Džesi Hjudžes je nakon nastupa podelio utiske…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo