...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Četiri Gremija za Sema Smita!

09.02.2015.

   Pored Smita, Bek je, na iznenađenje svih, a pogotovo Kanjea Vesta, odneo Gremi za najbolji album godine za Morning Phase.

.

   U nedelju je održana pedeset sedma manifestacija dodele Gremi nagrada, na kojoj je dominirao mladi Sem Smit, koji ih je odneo čak četiri - za pesmu Stay With Me u kategorijama najboljeg izdanja i najbolje pesme godine, za njegov debi album In The Lonely Hour u kategoriji najboljeg pop vokala i za najboljeg novog izvođača.

   Pored Smita, Bek je, na iznenađenje svih, a pogotovo Kanjea Vesta, odneo Gremi za najbolji album godine za Morning Phase, Farel Vilijams je proglašen za najboljeg solo pop izvođača, Ejfeks Tvin je dobio Gremija za najbolji dens/elektro album godine - za Syro, Bijonse i Džej Zi su dobili nagradu za najbolju r&b pesmu (Drunk In Love), a titula najboljeg rok performansa je pripala Džeku Vajtu. Takođe, legendarna komičarka Džoan Rivers je dobila posthumnu nagradu za Diary of a Mad Diva.

   Na manifestaciji su nastupali, između ostalih, Madona, Kejti Peri, Bijonse, Farel, AC/DC ali desile su se i zanimljive saradnje - zajedno su nastupali Bek i pevač Koldpleja, Kris Martin, Eni Lenoks i Hozier i Meri Džej Blajdž i Sem Smit. Naravno, ništa nije prošlo bez najnovije saradnje bivšeg člana Bitlsa, Pola Makartnija, Rijane i Kanjea Vesta, tako da su oni izveli svoju pesmu FourFiveSeconds.

S.B.

   

Možda te još zanima:

.

Posetite Grammy muzej

Muzički koncerti su na pauzi i moraćemo da naučimo da živimo s tim. Ali, dok cela situacija ne prođe, na…

.

Večeras dodela Gremija, Sem Smit glavni favorit

Glavni favoriti su Sem Smit, Bijonse i Farel Vilijams.

.

GREMIJINIIII - lični namig ;-)

Iako bih voleo Gremlin specijal umesto sve dosadnijih dodela nagrada ovaj spisak nominovanih mami osmehe muzičkim sladokuscima, ako se još…

.

Vredi pročitati: Kintsugi Tijela

Nekako se uvek čini da leti pročitamo najviše knjiga. Možda i zbog viška vremena koje volimo da utrošimo u neko…

.

FROM: Praznik malog intimnog filma

Međunarodni festival kratkog metra "FROM returnees" zakazan je za period od 28. do 29. avgusta na imanju "State of art"…

.

Vredi pročitati: "Pena dana"

Novosadska rediteljka Milana Nikić, koja se i sama bavi pisanjem, preporučila nam je ljubavni roman poznatog autora Borisa Vijana.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo