...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo

Zatvara se Mikser House!

24.01.2017.

Početkom maja zatvara se Kulturni centar Mikser House u Savamali, a pokreće se inicijativa za njegovo preseljenje na donji Dorćol, saopštila je kulturna organizacija "Mikser".

"Nakon pet godina života i rada u Savamali početkom maja zatvara se kulturni centar Mikser house u Karadjordjevoj 46, pokrećemo inicijativu za njegovo trajno preseljenje na donji Dorćol, ali i širimo svoje aktivnosti u regionu otvaranjem Mikser Hausa u Sarajevu u avgustu", piše u saopštenju.

.

Mikser House se odlukom uprave kuće zatvara 1. maja, a kako se navodi "razlozi za tu odluku leže u nepovoljnom ugovoru koji kulturna organizacija Mikser ima sa privatnom kompanijom, vlasnikom zgrade".

"Nemogućnost dobijanja dugoročnog, stabilnog ugovora kao i kontinuirano povećanje mesečne zakupnine prostora učinili su poslovni model Mikser House-a u Savamali potpuno neodrživim", saopštio je Mikser.

Dodaje se i da Mikser haus nikada nije primio nijednu dotaciju od grada i države.

Kulturna organizacija Mikser najavljuje i preseljenje "Mikser festivala 2017" iz Savamale na donji Dorćol, u industrijski kompleks "IMK – Industrija metalnih konstrukcija", koji će se održati od 25. do 28. maja.

"U medjuvremenu, više gradova u Srbiji i regionu je izrazilo želju da usvoji i implementira naš koncept kulturno-društvenog centra kao katalizatora urbane regeneracije. Kao rezultat tih inicijativa, najavljujemo otvaranje Mikser House-a u Sarajevu u avgustu", navedeno je u saopštenju.

U Mikser hausu u proteklih pet godina organizovano je više od 1.500 koncerata, festivala, pozorišnih predstava, izložbi, tribina, sajmova.

(Beta)

Možda te još zanima:

.

Mixer Festival 2017 - povratak kući

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održano je od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i…

.

Mikser: Konkurs za mlade dizajnere

   Konkurs je otvoren do 28. februara 2015. godine, i namenjen je mladim dizajnerima do 35 godina.

.

Avanturija - progressive house festival u skladu sa prirodom

Ovog vikenda,18 i 19 avgusta u Turiji nadomak Srbobrana, na salašu Na tri vode, biće održan Avanturija festival - drugi…

.

DJ Airod u petak na Green Love festivalu

Novo izdanje Green Love festivala održava se u petak 23. septembra, u Hali 2 Novosadskog sajma.

.

Green love poklanja prvih sto ulaznica za 2. septembar

U petak 2. septembra održava se novo izdanje Green Love festivala na kome će publika, kako najavljuju organizatori, ponovo imati…

.

Felix Kröcher i Raxon na Green Love festivalu 15. i 16. aprila

Novo izdanje Green Love festivala održava se 15. i 16. aprila na Novosadskom sajmu, uz poznata imena strane i domaće…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo