...
TRENUTNO17:00 - 18:00Dnevna soba

Društvo / Obrazovanje

Mikser: Konkurs za mlade dizajnere

04.01.2015.

   Konkurs je otvoren do 28. februara 2015. godine, i namenjen je mladim dizajnerima do 35 godina.

.

   Balkanska dizajn mreža, koju čine kulturna organizacija Mikser House iz Beograda, Hrvatsko dizajnersko društvo iz Zagreba i Public Room iz Skoplja, raspisala je peti po redu Young Balkan Designers 2015 konkurs, pod sloganom "Zajedničko tlo" iliti “Common Grounds”.

   Konkurs je otvoren do 28. februara 2015. godine, i namenjen je mladim dizajnerima do 35 godina iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske. Aplikanti mogu biti individue ili grupe kreatora. Svaki aplikant može da konkuriše sa više radova. Prijave se vrše popunjavanjem formulara, a dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla ybd@balkandesignnetwork.org.

   Predmet takmičenja mogu biti dizajn koncepti, proizvodi (nameštaj, osvetljenje, elementi enterijera, svakodnevni predmeti, kućna oprema, nepokretnosti, pomoćni proizvodi), urbane usluge, reciklirani materijali, modne konfekcije, i sliccno, koje nude inovativna, ali i racionalna rešenja za svakodnevne probleme.

   Ovogodišnje izdanje projekta Young Balkan Designers poziva mlade dizajnere da sagledaju “sopstveno nasleđe i kulturne vrednosti, korene, autentičnosti i nesavršenosti”, i da te motive inteligentno primene u kontekstu savremenog Balkana.

   Međunarodni žiri kojim predsedava renomirani industrijski dizajner Konstantin Grčić iz Nemačke, odabraće pobednike ovogodišnjeg konkursa. Članovi žirija su: Jan Boelen, industrijski dizajner sa Akademije za dizajn Eidnhoven iz Holandije, zatim “Z33” kuća za savremenu umetnost iz Belgije, industrijski dizajner i predsednik Balkanske dizajn mreže iz Hrvatske Nikola Radeljković, dizajnerka nameštaja iz Beograda Jelena Matić.

   Radovi odabrani na konkursu biće deo dvogodišnjeg programa Young Balkan Designers koji podrazumeva regionalno dizajn takmičenje, međunarodnu putujuću izložbu i program mobilnosti i edukacije za mlade dizajnere. Takođe, autori tri najbolja projekta će pohađati rezidencijalne mentorske radionice koje će biti organizovane u saradnji sa vodećim regionalnim dizajnerima i proizovđačima.

   Projekat je podržan od strane Evropske unije, program Kreativna Evropa i sufinansiran od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

   M.L.

Možda te još zanima:

.

Mixer Festival 2017 - povratak kući

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održano je od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i…

.

Zatvara se Mikser House!

Početkom maja zatvara se Kulturni centar Mikser House u Savamali, a pokreće se inicijativa za njegovo preseljenje na donji Dorćol,…

.

Avanturija - progressive house festival u skladu sa prirodom

Ovog vikenda,18 i 19 avgusta u Turiji nadomak Srbobrana, na salašu Na tri vode, biće održan Avanturija festival - drugi…

.

DJ Airod u petak na Green Love festivalu

Novo izdanje Green Love festivala održava se u petak 23. septembra, u Hali 2 Novosadskog sajma.

.

Green love poklanja prvih sto ulaznica za 2. septembar

U petak 2. septembra održava se novo izdanje Green Love festivala na kome će publika, kako najavljuju organizatori, ponovo imati…

.

Felix Kröcher i Raxon na Green Love festivalu 15. i 16. aprila

Novo izdanje Green Love festivala održava se 15. i 16. aprila na Novosadskom sajmu, uz poznata imena strane i domaće…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo