...
TRENUTNO10:45 - 11:00Prava stvar

Društvo

Poziv Vikimedije Srbije za dodelu mikrograntova

31.01.2022.

Vikimedija Srbije raspisala je konkurs za dodelu sredstava radi realizacije projekata iz oblasti slobodnog znanja i kulture. Konkurs je posvećen projektima manjeg obima za koje postoji mogućnost rasta u dugoročne i održive projekte.

.

Mikrograntovi su grantovi u iznosu do 500 evra i dodeljuju se jednom godišnje. Budući da se radi o projektima manjeg obima, idealna su prilika za sve nove volontere i volonterke koji žele da se podrobnije upoznaju sa Vikipedijom, ali i drugim Vikimedijinim projektima. Čak i ako niste do sada pisali članke na Vikipediji, to nije ograničavajući faktor, jer obuku možete dobiti potpuno besplatno i kroz saradnju sa nama ostvariti planirane ciljeve.

U slučaju da niste ranije pisali projekte i niste sigurni kako se to radi, imajte u vidu da se u toku trajanja konkursa možete konsultovati sa predstavnicima Vikimedije Srbije u cilju dobijanja informacija potrebnih za kreiranje što kvalitetnijih projekata.

Najvažnije je da se ciljevi projekta poklapaju sa ciljevima i strategijom Vikimedije Srbije, odnosno da vaše aktivnosti podrazumevaju obogaćivanje nekih od Vikimedijinih projekata. 

Ako želite da se prijavite potrebno je da popunite obrazac i pošaljete ga na mail grants@vikimedija.org najkasnije do 25. Februara. Ciljevi projekta moraju biti u vezi sa slobodnim znanjem i rezultati moraju biti objavljeni pod slobodnom licencom. Svi podnosioci će biti obavešteni o ishodu konkursa do 15. marta.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Poziv za Vikilajv volontere

Vikimedija Srbije otvara poziv za učešće na osmoj Vikilajv konferenciji koja će biti održanai 18. i 19. maja 2024, u…

.

Konkurs Vikimedija Srbije

Vikimedija Srbije je i ove godine raspisala konkurs za dodelu sredstava u cilju realizacije projekata iz oblasti slobodnog znanja i…

.

Prijavi se za Edu Viki kamp

Vikimedija Srbije vas poziva na peti Edu Viki kamp koji će biti održan na Fruškoj gori od 25. do 28.…

.

Vikipedijanci se sastaju u Beogradu

Vikimedija Srbije organizuje drugu lokalnu konferenciju Vikipedijanaca, sa ciljem okupljanja i upoznavanja urednika Vikipedije, kao i svih onih koji žele…

.

Kako se prijaviti za BOLD male grantove

U sredu 10. aprila od 16 časova u Američkom kutku u Novom Sadu biće održana radionica “Kako se prijaviti za BOLD…

.

Grantovi za zagovaračke inicijative u cilju ublažavanja posledica pandemije

U okviru projekta Vlade Švajcarske "Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT", otvoren je poziv za dodelu grantova za zagovaračke…

  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo