...
TRENUTNO22:00 - 00:00Floating Sounds

Društvo

Edu Viki kamp 2024: Naučite kako da koristite Vikipediju u obrazovanju

06.06.2024.

Vikimedija Srbije organizuje peti Edu Viki kamp koji će biti održan u Banji Koviljači od 22. do 25. jula. Kamp okuplja dobrovoljce koji imaju želju da aktivno doprinose razvoju obrazovnog programa Vikimedije Srbije. Tokom četvorodnevnog programa učesnici će proći niz obuka kako bi uvideli na koji način Vikipedija može biti korišćena kao nastavno sredstvo. Radeći zajedno, u timskom duhu, unapređivaće veštine za budući rad u organizaciji.

.

Foto: Promo

Vikimedija Srbije već 19 godina razvija obrazovni program sa ciljem da se studenti i učenici upoznaju sa Vikipedijom i drugim Viki projektima slobodnog znanja i aktivno rade na njihovom obogađivanju. Ostali ciljevi su: tehnička obuka studenata za korišćenje Vikipedije, širenje informacija o slobodnom znanju i predstavljanje Vikipedije u akademskim krugovima. Pored obrazovnih projekata, Vikimedija Srbije realizovala je dva internacionalna kampa sa Vikimedijancima i Vikipedijancima iz Mađarske i iz Bugarske.

Program Edu Viki kampa biće raznovrstan i obuhvatiće foto-ture, uređivačke maratone, tim bilding i mnoge druge aktivnosti.

Svi zainteresovani se mogu da se prijave popunjavanjem online formulara do 23. juna. Za one koji budu odabrani, biće pokriveni troškovi prevoza, smeštaja i hrane.

Događaji Vikimedije Srbije su otvoreni za sve dobrovoljce, ali budući da je kamp posvećen učesnicima koji namerevaju da se uključe u tim obrazovnog programa, prednost će imati učenici završne godine srednjih škola i studenti. Od učesnika se očekuje aktivno učešće.

A.K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Online kamp o Vikipediji u obrazovanju

Vikimedija Srbije poziva te na online Edu Viki Kamp na kom će glavna tema biti mesto i uloga Vikipedije u…

.

Seks, droga, nasilje i strah: Četvoro prijatelja na pragu odrastanja

Veb-serija "Seks, droga, nasilje i strah," u režiji Tamare Kostrešević i Srđana Knera, prati četvoro prijatelja iz detinjstva – Mirka,…

.

Razumećemo se kad se upoznamo

Prošlog vikenda u Beogradu je održan šesti FaLaFel festival, dvodnevni festival jevrejske i izraelske LGBTQI+ kulture. Program festivala obuhvatao je…

.

Nit' ora nit' kopa: Splićanin sa EXIT-a se vratio u Novi Sad

U utorak je u Gerila baru održano veče stand up komedije "Nit ora nit kopa" komičara Ante Travizija. Ante je…

.

Evropska noć istraživača u petak u Novom Sadu

Centralni događaji Evropske noći istraživača u Novom Sadu biće održani 27. septembra u Tržnom centru Big od 16 do 22h…

.

Paganini iz našeg sokaka

Andrej Balaž je virtuoz na violini. Nastupao je širom sveta, čak i u Japanu. Svirao je u orkestrima koji okupljaju…

  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 22:00 Floating Sounds

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo