...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo

Opština ponovo obećava popravku hale

11.11.2015.

Sportsko školska hala "Petefi Brigada"u Kuli nije popravljana od 1984. godine, kada je sagrađena. Sportisti koji treniraju u ovom prostoru mogu lako da se povrede jer iz parketa vire ekseri, a do pre svega nekoliko meseci u svlačionicama nije bilo grejanja ni tople vode. Kako smo saznali iz Kabineta predsednika Opštine, rebalansom budžeta odvojeno je više od 30 miliona dinara za sanaciju kulske hale. 

.

Sportsku halu u Kuli trenutno koristi više od 120 dece koja treniraju košarku, odbojku i mali fudbal. Kako navodi trener košarkaške ekipe Danilo Borović parket je rasušen i odlepljen, lopte ne mogu da odskaču a najveću opasnost predstavljaju ekseri. Kako kaže najviše ga plaši da će ideja sanacije hale ostati samo na obećanjima.

"Svaki dan moramo da lepimo selotejp trakom parket jer ispada i deca mogu da se povrede. Opet ćemo imati problem jer kreću pripreme i mi nemamo gde igrati utakmice, a malo manji problem je gde će se obaviti pripreme", rekao je Borović i dodao da treba smestiti 120 članova na jedno mesto a trenutno imaju prijavljenih pet takmičarskih selekcija.

foto2 png

Ekipa O radija mesecima prati priču sanacije sportsko školske hale koja je po obećanjima zamenika predsednika Opštine Velibora Milojičića trebala već da bude gotova. Iako je Milojičić u aprilu rekao da će radovi biti gotovi najkasnije do jeseni, to se ipak nije dogodilo. Milojičić je za O radio rekao kako je novac konačno izdvojen i da će nova hala ispunjavati visoke standarde.

"Za kompletnu sanaciju, odvojeno je 30 miliona dinara, a ono što je predviđeno osim zamene kompletnog poda jeste i zamena stakala na hali dok će pod tribinski deo biti izbačen i tu će biti smešteni zapisnički stolovi i pomoćne klupe." izjavio je Milojičić.

Sportisti su prethodnu zimu proveli u hladnim svlačionicama bez tople vode jer je navodno osnovna škola ostala bez mazuta za grejanje, a kako to biva javne nabavke teku veoma sporo, pa je mazut tek naknadno nabavljen. Kako saznajemo, grejanje u hali ni ove godine nije počelo na vreme, pa su sportisti od početka grejne sezone trenirali u hladnoj hali. Naš sagovornik iz Opštine tvrdi da su ti navodi netačni i da je ove godine grejanje počelo na vreme.

"Mislim da to nije tačno zato što od 15. oktobra u stalnoj komunikaciji sa svim direktorima škola i znam da smo zbog niske cene mazuta 6 miliona dinara već uplatilii da su sve kotlarnice pune", rekao je zamenik i dodao da verovatno zbog spoljnih temperatura škola ne greje punim kapacitetom.

velibormilojicc jpg

Hala u OŠ "Petefi Brigada" jedino je mesto u kojem kulska omladina može da trenira. Zamenik predsednika Opštine kaže da bi do kraja meseca trebalo da se raspiše javna nabavnka nakon čega sledi dva meseca "čekanja" dok se ne završe procedure potrebne za početak radova.

Objekat hale je javna svojina AP Vojvodine, i kako navode iz kabineta ni na jednom konkursu do sad im nisu odobrena sredstva za rekonstrukciju. Opština Kula finansira 100 odsto sanacije i očekuje se da će od proleća omladinci moći da treniraju u hali Evropskog standarda.

Lea Kotlica

Možda te još zanima:

.

Bogat koncertni program u Hali 2

U narednih par meseci, u Hali 2 Novosadskog sajma biće održano nekoliko vrlo zanimljivih koncerata namenjenih žanrovski veoma različitoj publici.

.

Atheist Rap slavi 35 godina rada koncertom u Hali 2

Legendardni novosadski bend Atheist Rap obeležiće 6. aprila sledeće godine 35 godina aktivnog sviranja koncertom u Hali 2 Novosadskog sajma. 

.

Goblini i Krankšvester za vikend u Novom Sadu

Predstojeći vikend u Hali 2 Novosadskog sajma obeležiće koncerti legendarnog pank rok benda Goblini i osiječkog hip-hop dua Krankšvester.

.

U petak novo izdanje Green Love festivala

U petak, 17. novembra u Hali 2 Novosadskog sajma održava se još jedan Green Love festival. Kako najavljuju organizatori, očekuje…

.

Bad Copy posle duže pauze ponovo u Novom Sadu

Kultni hip-hop sastav Bad copy posle duže pauze nastupa u Novom Sadu. Nigrutin, Wikluh i Timbe će 13. maja nastupiti…

.

Z++ u subotu u Hali 2, uskoro stižu Vojko V i Zoster

Jedan od najaktivnijih koncertnih prostora u Novom Sadu, Kulturni centar Hala 2 na Novosadskom sajmu, u narednom periodu donosi nekoliko…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo