.
Trenutno
Dok Trepneš
 Miljana Milekić
Društvo / Obrazovanje

Veternik: Osnovci eko čuvari

06.02.2015.

   Ovim statusom, mladi ekolozi će moći da brinu o svojoj sredini tako što će "ekološki patrolirati" i skretati pažnju na to da se smeće baca u kante za i da se ne uništava okolina, a posebno će staviti akcenat na recikliranje.

.

   Koliko je važno da brinemo o životnoj sredini, da o tome učimo na vreme i na pravi način, shvatila je osnovna škola „Marija Trandafil“ iz Veternika koja je svojim zalaganjem dobila status Eko škole, što je overeno dobijanjem zelene zastave.

   Ocenu koraka koje su sproveli za dobijanje ovog statusa dao je Nacionalni predstavnik eko škole, a kako kaže direktorka ove škole Milijana Grahovac Prole, veternički osnovci su tek drugi u Vojvodini koji će za očuvanje svoje sredine brinuti na ovaj način.

   "Mi smo smatrali da je ovo odličan način dan se učenicima prikaže važnost za očuvanje životne sredine, da o tome nauče na zanimljiv način i da se tako uključe što više u sam projekat", rekla je direktorka ove škole za O radio.

   Ovim statusom, mladi ekolozi će moći da brinu o svojoj sredini tako što će "ekološki patrolirati" i skretati pažnju na to da se smeće baca u kante i da se ne uništava okolina, a posebno će staviti akcenat na recikliranje.

   "Veoma je važno da se što više škola uključi u ovaj projekat kako bi se što više podigla svest o značaju životne sredine već u ranom dobu", poručila je direktortka. 

   Trenutno postoji 14 uključenih škola u Srbiji koji će na ovaj način promovisati zaštitu životne sredine, a direktorka veterničke škole se nada da će se uskoro i druge škole priuključiti. 

 Nataša Šaru

.
Ako ste se ikada zapitali kako izgleda spoj umetnosti, nauke i muzike odgovor na to ima Borko Basarić. On je zajedno sa ilustratorkom…
.
Kucanje u drvo da ne čuje zlo, crven končić oko ruke protiv uroka, šipčenje okolnim ulicama zbog crnih mačaka i apsolutno izbegavanje…
.
Novosadski ogranak Erazmus studentske mreže pozvao je sve aktivne studente da se priključe ovoj organizaciji kao volonteri i iskoriste…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?