.
Trenutno
Music mix
Društvo / Obrazovanje

Veternik: Osnovci eko čuvari

06.02.2015.

   Ovim statusom, mladi ekolozi će moći da brinu o svojoj sredini tako što će "ekološki patrolirati" i skretati pažnju na to da se smeće baca u kante za i da se ne uništava okolina, a posebno će staviti akcenat na recikliranje.

.

   Koliko je važno da brinemo o životnoj sredini, da o tome učimo na vreme i na pravi način, shvatila je osnovna škola „Marija Trandafil“ iz Veternika koja je svojim zalaganjem dobila status Eko škole, što je overeno dobijanjem zelene zastave.

   Ocenu koraka koje su sproveli za dobijanje ovog statusa dao je Nacionalni predstavnik eko škole, a kako kaže direktorka ove škole Milijana Grahovac Prole, veternički osnovci su tek drugi u Vojvodini koji će za očuvanje svoje sredine brinuti na ovaj način.

   "Mi smo smatrali da je ovo odličan način dan se učenicima prikaže važnost za očuvanje životne sredine, da o tome nauče na zanimljiv način i da se tako uključe što više u sam projekat", rekla je direktorka ove škole za O radio.

   Ovim statusom, mladi ekolozi će moći da brinu o svojoj sredini tako što će "ekološki patrolirati" i skretati pažnju na to da se smeće baca u kante i da se ne uništava okolina, a posebno će staviti akcenat na recikliranje.

   "Veoma je važno da se što više škola uključi u ovaj projekat kako bi se što više podigla svest o značaju životne sredine već u ranom dobu", poručila je direktortka. 

   Trenutno postoji 14 uključenih škola u Srbiji koji će na ovaj način promovisati zaštitu životne sredine, a direktorka veterničke škole se nada da će se uskoro i druge škole priuključiti. 

 Nataša Šaru

.
U Novom Sadu nedavno je održana prva IT konferencija "VE:Conf From 0 to 1" u kojoj je učestvovalo dve stotine studenata i stručnjaka…
.
Svako ko ide na fakultet ili provodi vreme sa nekim ko studira zna koliko mesec jun može da bude naporan.  Rezultati istraživanja…
.
Želite da naučite nešto kvalitetno, novo ali da je besplatno? Imamo sajt za vas. 
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?