...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Uspešan startap uz pomoć države

02.05.2015.

Mladi Srbin iz Londona Filip Ljubičić (26) pokrenuo je u Engleskoj vodeću svetsku aplikaciju za kreiranje i deljenje bibliografije u naučne, istaživačke i druge svrhe, koja već ima milion korisnika širom sveta.

 
 
.

Ljubičić je na prvoj regionalnoj konferenciji o Internet ekonomiji "Nova energija" rekao da je za uspešno pokretanje start ap biznisa najvažnija dobra ideja, ali i pomoć države kroz oslobađanje start ap firmi od poreza, koji se naplaćuje tek ako počnu da zarađuju novac, kao što je to u Engleskoj. 

"„Napravio sam četiri start ap biznisa u Engleskoj, jedan je jako uspešan i sada je u poslednjoj fazi realizacije uzeo oko četiri milona dolara, ali nisam više deo tog tima. Ostala tri nisu bila toliko uspešna. Sada radim na novim idejama, jedna je za sportsku analitiku i druga je formiranje tehnološkog centra za balkanski region"“, naveo je Ljubičić. 

RefME je jednostavna mobilna aplikacija koja pomaže studentima da sve informacije o knjizi, korišćenoj literaturi i drugim informacijama dobiju za pet sekundi tako što će samo skenirati kod na knjizi.

Ta aplikacija može da se nađe na telefonu u Google Play  prodavnici i na sajtu refmi.com, gde može da se otvori nalog i koristi odmah.

„"Sada možeš za svoj rad da koristiš ne samo informacije iz knjiga već i sa sajtova i YouTube snimaka, to jest da citiraš bilo šta što ti fali na fakultetu“", kazao je Ljubičić.

Prema njegovim rečima, u Engleskoj može da se otvori firma veoma lako i to za samo jedan dan.

"„Čuo sam da u Srbiji kada otvoriš firmu od početka imaš poreze, što je veoma teško za nekog ko nema kapitala, jer mu onda već prvog dana sečeš granu koja treba da izraste"“, istakao je Ljubičić.

On navodi da IT tehnologije i internet mogu da se koriste za unapređenja poslovanja u sasvim običnim stvarima, na primer za bolje poslovanje prodavnice patika ili lekova. Smatra da ljudi u regionu treba što više da idu događaje o tehnologiji, kao što je "Nova energija" na Kopaoniku, kako bi bili u toku sa trendovima i da nađu poslove i odu da rade za firme u Hrvatskoj ili Srbiji, Sloveniji ili Bugarskoj itd, pa bi tako mogli da šire svoje znanje i pomognu privredni rast svoje zemlje.

Izvor: RTV

 

 
Možda te još zanima:

.

Ptiček: Ne pucajmo sebi u nogu

Žarko Ptiček se od 2000. godine bavi IT pravom, pružajući pravnu podršku IT firmama u Srbiji. Član je Statutarne komisije…

.

Uticaj na tviteru ne postoji bez akcije

U moru mejlova podrške posle finala "Radio bitke" u Milanu, u kome smo bili vicešampioni iza Letonije, jedan mejl se…

.

Iskustveno učenje razvija građanski aktivizam

Iskustveno učenje je metodologija koja podrazumeva primenu onoga što deca i mladi nauče u školi iz svojih knjiga, u praksi.…

.

Na mladima je da se bore, a na meni da ih podržim

U Srbiji je dobio, verovatno, sve nagrade za glumu koje postoje. Glumio je u preko 80 predstava, u desetine filmova,…

.

Migranti su moje komšije

Kroz različite tipove umetnosti, od slikarstva i vajarstva, preko fotografije pa sve do filma i scenarija, Vojin Ivkov se bavi zanimljivim,…

.

Čije je naše znanje?

Šta je jedna od prvih stvari koju vas nauče kada krenete u školu? Da prepisivanje nije dozvoljeno. Ali avaj, ko…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Radio Gruvanje

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo