...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Društvo / Obrazovanje

Tribina "Društvene mreže i mentalno zdravlje mladih" otvara Oradio žurku

26.12.2019.

Društvene mreže su nešto što čini važan momenat u životu, naročito kod mladih koji odrastaju uz njih i ne znaju kako je izgledao život bez njih, niti mogu da zamisle. To je fenomen koji opšte prisutan i ima svoje dobre i loše strane.

.

foto: pexels.com

Zbog toga organizujemo tribinu pod nazivom "Društvene mreže i mentalno zdravlje mladih" u okviru novogodišnje žurke Oradija koja će biti održana u subotu, 28. decembra u domu b-612. Tribina otvara ovaj događaj. Od 20 časova pričamo sa psihološkinjom Natašom Oparnicom Vračar, Angelinom Popović (@svilenebube) i Markom Marosiukom (@markoariel). Jedna od učesnica Nataša Oparnica Vračar kaže da su negativne strane društvenih mreža to da ono što vidimo na njima, nije realan život. 

"Ljudi se predstavljaju o određenom, savršenom svetu i ko toga nije svestan, a to su često mladi, lako razviju osećaj neadekvatnosti, nisu dovoljno lepi, srećni, bogati, zabavni... Takođe, društvene mreže su mesto gde se neki oblik nasilja lako ispoljava i mladi često neke oblike vršnjačkog nasilja doživljavaju upravo preko socijalnih mreža, poput formiranja grupa u koje mogu da uđu samo određeni i brisanja iz njih, javna vređanja i prozivanja", rekla nam je Nataša Oparnica Vračar. 

Kako nam je rekla naša sagovornica, broj pratilaca neretko diktira koliko neko "vredi", što je opasno kod mladih osoba, jer nemaju razvijenu svest o sebi i svom identitetu, pa svaki oblik neprijatnosti mogu doživljavati lično i traumatično.

Ove činjenice su samo deo sveta koji spaja mentalno zdravlje i društvene mreže u jednom. Zato, dođite na tribinu da popričamo kako o problemima, tako i o rešenjima na ovu temu. Nakon tribine, kreće žurka!

Ulaz je slobodan, uz instaliranu Oradio aplikaciju na telefonu.

Možda te još zanima:

.

Snapchat: Nova opcija za bolje mentalno zdravlje

Snapchat lansirao je alatku za pretraživanje – Here For You – koja olakšava pronalaženje eksperata koji bi mogli da pomognu u teškim situacijama.

.

Obrazovanje utiče na mentalno zdravlje

Spremnost na suočavanje sa problemom i dobro rasuđivanje u životnim situacijama su važne navike za očuvanje mentalnog zdravlja. One pomažu…

.

O (pseudo)nauci i mentalnom zdravlju u Svilari

Tribina pod nazivom "(Pseudo)nauka i mentalno zdravlje" biće održanau petak, 18. oktobra u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom u 17…

.

Kroz krizu – čitanjem

Književno popodne "Čitanjem kroz krizu" biće održano u knjižari Bulevar books u sredu, 16. oktobra sa početkom u 17 časova.

.

Posetite radionicu "Kako da se bolje razumemo?"

Radionica pod nazivom "Kako da se bolje razumemo?" biće održana u prostorijama OPENS-a u petak, 11. oktobra sa početkom u…

.

Hronološki pregledajte objave na Instagramu

Korisnici društvene mreže Instagram će uskoro moći da postove sa naloga koje prate isprate hronološki.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Za i protiv

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo