...
TRENUTNO13:00 - 13:10Pre podne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Sve je lako kad znaš matematiku

20.11.2017.

Predavanje na temu "Sve je lako kad znaš" biće održano u četvrtak 23. novembra u 19 časova na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu (Departman za matematiku i informatiku – amfiteatar "Mihajlo Pupin").

.

Predavač je Siniša Crvenković, redovni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu, a biće reči o školskim matematičkim temama, o filozofiji prirodnih nauka, o matematičkim paradoksima i čudnim ljudima koje zovemo matematičari.

Ulaz za posetioce je slobodan, a organizator je Akademsko kulturno umetničko društvo Univerziteta u Novom Sadu "Sonja Marinković".

Predavanje se održava u okviru realizacije projekta "Kultus 07 - Dani kulture na Univerzitetu u Novom Sadu", koji su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Gradska uprava za sport i omladinu i savez udruženja "Novi Sad omladinska prestonica Evrope - OPENS".

Možda te još zanima:

.

Druga strana društvenih mreža: edukativni sadržaji za mlade

U poslednje vreme sve više kreatora se odlučuje da na društvene mreže plasira edukativan sadržaj, koga, sada već poslovično manjka.…

.

Maj mesec matematike

Naučno’popularna manifestacija "Maj mesec matematike" počinje 11. maja i trajaće do kraja meseca. "Stvarnost očima velikih podataka" je slogan ovogodišnjeg…

.

Besplatna priprema za prijemni ispit na PMF-u

Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje besplatne online pripreme za srednjoškolce, za prijemne ispite iz matematike i informatike.

.

Na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi srednjoškolcima iz Srbije četiri medalje

Na 28. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Bukureštu, četvoročlana ekipa Srbije osvojila je tri srebrne i jednu bronzanu medalju, saopštilo je…

.

Učim matematiku na Pornhubu, stvarno

Kada neko spomene Pornhub, odmah pomislimo na pornografiju. Ali nije baš tako. Verovali ili ne, ima tu i časova matematike.

.

Kalkulator koji može sve

Kalkluatori koji su unapred instalirani na telefone imaju, uglavnom, mogućnost rešavanja samo najosnovnijih matematičkih operacija. Zato je tu All-In-One Calculator,…

  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo