.
Trenutno
Vredi pročitati
 Novinari O radija
Društvo / Obrazovanje

Prvi "Impuls" festival počinje u petak

18.04.2017.

Prvi Impuls festival koji organizuju studenti Scenske arhitekture, tehnike i dizajna biće održan od petka 21. aprila do nedelje 23. aprila. Program festivala obuhvata radionice i predavanja, ali i pozorišni i muzički sadržaj, koji će biti održan na čak četiri lokacije, u Muzeju Vojvodine, Novosadskom pozorištu, klubu Rock House II i na Fakultetu tehničkih nauka.

.

Festival Impuls rezultat je zajedničkog rada studenata Fakulteta tehničkih nauka, njihovih profesora i kolega. Kako su naveli organizatori, ovaj festival je zapravo savršena prilika da se studenti iz celog regiona udruže i doprinesu razvoju kulture. Jedan od učesnika ovogodišnjeg festivala, član Pozorišta promene Aljoša Đidić za O radio je objasnio da festival ima posebni značaj upravo zato što su ga pokrenuli studenti.

"Mislim da je jako bitno da postoji što više takvih studentskih aktivnosti. U zavisnosti od toga koliko mi ozbiljno pristupimo tim stvarima, toliko će oni biti ozbiljni i toliko će uticati na ljude koji dolaze da ih posete", zjavio je Aljoša.

Glumci iz trupe Pozorište promena će u petak izvoditi predstavu "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića u režiji profesorice Jasne Đuričić. Kako nam je ispričao Aljoša ova predstava je specfična upravo zbog prostora u kom se izvodi.

impuls png

"To je zanimljivo što se tiče prostora i svega drugog. Zapravo nema ničega što se tiče prostora i scenografije. Sve je prazno i kako sam Simović kaže 'beskraj u deset kvadrata'."

Osim predstave Pozorišta promena, u okviru festivala Impuls biće odigrane još dve amaterske predstave, brojne radionice i predavanja. Jedna od organizatorki Željka Jakovljević ispričala je za O radio da im je veoma bitno da posetioci aktivno učestvuju u razmeni mišljenja.

"U program su uključene radionice koje su namenjene studentima koji se bave savremenim scenskim stvaralaštvom iz oblasti dizajna zvuka, kostima i savremenog plesa. Takođe predavanja koje drže mladi strucnjaci iz oblasti nauke i umetnosti, i naravno otvorene su za sve", objasnila je organizatorka.

program impuls png

Osim toga, festival sadrži i muzički deo koji će biti održan u klubu Rock House II, a izvođači koji vas očekuju su uglavnom iz akustične i elektronske muzike. U petak nastupaju Neutron, Synthoxic i Rim Runner, dok u subotu i nedelju za vas muziku vrte Kick Kong i Wacko Pas Manit (Manitou), kao i Acoustic tree vs Pura Middle Eight. Ulaz za sve aktivnosti je besplatan.

Lea Kotlica

.
Kolping društvo Srbije pokreće seriju neformalnih događaja, koji će se zvati "Kafa s povodom". Cilj i ideja ovih okupljanja je…
.
I dalje ne znaš šta ćeš za 1. maj? Opušteno, Atelje je spremio četiri dana radionica bez prestanka, ni manje ni više nego na…
.
Tim mladih naučnika iz Novog Sada, odnosno sa Biosense instituta, osvojio je nedavno u Sjedinjenim Američkim Državama prvu nagradu…
Program
Kalendar događaja
April 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li biste volontirali?