...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Prijave za "Srednjoškolci za srednjoškolce"

12.04.2015.

"Srednjoškolci za srednjoškolce" je projekat Unije srednjoškolaca Srbije, a sprovodi se u svim gradovima Srbije, već petu godinu za redom. Akcija se realizuje u okviru međunarodnog projekta SAME (Solidarity Action day Movement in Europe) - srednjoškolci jedan dan rade kod određenog poslodavca, a on novac koji su učenici zaradili uplaćuje u fond "Srenjoškolci za srednjoškolce".

.

Nakon završetka ovog dana, koji je ove godine 24. april, učenički parlamenti konkurišu za sredstva iz ovog srednjošklskog fonda, kako bi ostvarili svoje ideje.

Fond "Srednjoškolci za srednjoškolce" je prvi ovakav fond u Srbiji koji je osnovala Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS), smatrajući da je vreme da mladi preuzmu odgovornost i inicijativu za rešavanje svojih problema.

Sva preduzeća, odnosno sva pravna, ali i fizička lica, koja su zainteresovana da podrže srednjoškolce, njihovu edukaciju za pisanje projekata, a zatim i njihovu realizaciju, mogu donirati novac u Fond tokom cele godine. Pravna lica koja doniraju Fond naslanjuje se na koncept društveno odgovornog poslovanja.

Više o projektu, načinu prijave i organizaciji Unija srednjoškolaca Srbije, može se pročitati na zvaničnom sajtu Unije srednjoškolaca Srbije.

SAME je evropska mreža koja okuplja omladinske organizacije koje realizuju "Social Day" - Operasjon Dagsverk (Norveška), Operation Dagsværk (Danska), Schüler Helfen Leben (Nemačka), Zuiddag (Belgija), Progetto Zattera blu i Operation Dayswork (Italija), Unija Srednjoškolaca Srbije (Srbija).

 J.M.

Možda te još zanima:

.

Obrazovanje utiče na mentalno zdravlje

Spremnost na suočavanje sa problemom i dobro rasuđivanje u životnim situacijama su važne navike za očuvanje mentalnog zdravlja. One pomažu…

.

Prijavi se za Evropsku školu debate

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate". Od novembra do februara…

.

Besplatna škola dokumentarnog filma za srednjoškolce

Slobodna Zona Junior raspisala je konkurs za srednjoškolce povodom četvrtog izdanja škole dokumentarnog filma "Free Zone Filmmaker School" za školsku…

.

Za vršnjačko nasilje odgovorni i roditelji i škole i institucije

Poslednja istraživanja pokazuju da skoro polovina učenika trpi vršnjačko nasilje u školama, a svaki peti učenik je žrtva ismevanja. Iz…

.

Muzeji mogu da budu zanimljivi mladima

Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo