.
Trenutno
Gost O radija
 Novinari O radija
Društvo / Obrazovanje

Prijave za "Srednjoškolci za srednjoškolce"

12.04.2015.

"Srednjoškolci za srednjoškolce" je projekat Unije srednjoškolaca Srbije, a sprovodi se u svim gradovima Srbije, već petu godinu za redom. Akcija se realizuje u okviru međunarodnog projekta SAME (Solidarity Action day Movement in Europe) - srednjoškolci jedan dan rade kod određenog poslodavca, a on novac koji su učenici zaradili uplaćuje u fond "Srenjoškolci za srednjoškolce".

.

Nakon završetka ovog dana, koji je ove godine 24. april, učenički parlamenti konkurišu za sredstva iz ovog srednjošklskog fonda, kako bi ostvarili svoje ideje.

Fond "Srednjoškolci za srednjoškolce" je prvi ovakav fond u Srbiji koji je osnovala Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS), smatrajući da je vreme da mladi preuzmu odgovornost i inicijativu za rešavanje svojih problema.

Sva preduzeća, odnosno sva pravna, ali i fizička lica, koja su zainteresovana da podrže srednjoškolce, njihovu edukaciju za pisanje projekata, a zatim i njihovu realizaciju, mogu donirati novac u Fond tokom cele godine. Pravna lica koja doniraju Fond naslanjuje se na koncept društveno odgovornog poslovanja.

Više o projektu, načinu prijave i organizaciji Unija srednjoškolaca Srbije, može se pročitati na zvaničnom sajtu Unije srednjoškolaca Srbije.

SAME je evropska mreža koja okuplja omladinske organizacije koje realizuju "Social Day" - Operasjon Dagsverk (Norveška), Operation Dagsværk (Danska), Schüler Helfen Leben (Nemačka), Zuiddag (Belgija), Progetto Zattera blu i Operation Dayswork (Italija), Unija Srednjoškolaca Srbije (Srbija).

 J.M.

.
Probna vozačka dozvola moći će da traje i do četiri godine, kaže pravilnik novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Ovo je jedna…
.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?