...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Društvo

Nagradni video konkurs za srednjoškolce

07.03.2024.

Delegacija Evropske unije i ove godine organizuje nagradni video konkurs "Evropa i ja" za srednjoškolce, koji je otvoren do 1. aprila 2024. godine. "Evropa i ja" je uzbudljivo i edukativno video takmičenje namenjeno srednjoškolcima u Srbiji.

.

Foto: Promo

Nagradni konkrus je inspirisan publikacijom "Evropski dnevnik" kako bi podstakao mlade umove da istražuju, slave i razmišljaju o bogatoj riznici evropske kulture i identiteta.

Srednjoškolci imaju priliku da se bave višestrukim aspektima evropske kulture i identiteta kroz kontekst Evropske unije. Ovaj kreativni poduhvat ne samo da promoviše kulturne različitosti, već i osnažuje mlade ljude da postanu medijski pismeni komunikatori u digitalnom dobu. 

Kroz učešće na takmičenju biće promovisano razumevanje različitih kultura, tradicija i istorija koje čine evropski kontinent, kao i kritičko razmišljanje o konceptima identiteta, jedinstva i različitosti u Evropskoj uniji uz jačanje medijskih veština – u video produkciji, pripovedanju priča i digitalnim medijima.

Radovi koje učinici šalju na konkurs trebalo bi da odgovore na neku od tema koje su zadate konkursom, a to su: EU i Srbija, EU u tvom svakodnevnom životu, Mitovi o EU, ljudska prava, obrazovanje i sport, životna sredina i klimatske promene, digitalni svet i inovacije, kultura i jedinstveno tržište EU i zaštita potrošača. 

Tri najbolja rada biće nagrađena vaučerima za kupovinu video opreme u vrednosti od 600, 400 i 200 evra. 

Sve informacije o prijavama možeš pronaći ovde.

A.K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Električni automobili postaju ogroman problem

Električni automobili postaju ogroman problem u zemlji koja je bila među prvima na evropskom tlu kada su električna vozila u…

.

Prvi čovek kojem je ugrađen moždani implant upravlja mišem pomoću misli

Prvi čovek kojem je ugrađen moždani implant kompanije za medicinsku tehnologiju Ilona Maska, Neuralink, u potpunosti se oporavio i može…

.

Kako kreirati Europass CV

Nacionalni Europass centar Srbije Fondacija Tempus, organizuje vebinar u ponedeljak, 19. februara od 16 časova, namenjen svim studentima, učenicima, mladima, nastavnicima, zaposlenim…

.

Ilon Mask počeo čipovanje ljudi

Neuralink čip prvi put je ugrađen u mozak čoveka, a pacijent se uspešno oporavlja, objavio je Ilon Mask, osnivač te…

.

Evropska unija teži napretku u oblasti kvantne tehnologije

Evropska unija (EU) izrazila je cilj da bude predvodnik u napretku kvantne tehnologije, jer je jedanaest njenih članica potpisalo Evropsku…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo