...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Poziv za mlade reportere

09.01.2024.

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan u sklopu međunarodnog projekta YoCoJoin raspisao je konkurs za učešće na obuci za mlade reportere koji će izveštavati o lokalnoj zajednici u lokalnim i omladinskim medijima u svojoj sredini. Konkurs je namenjen mladima od 15 do 25 godina.

.

Foto: mladi.org.rs

Obuka će predstavljati tromesečni proces, u okviru kog će polaznici savladati uvod u novinarstvo i medijsku etiku; naučiti šta je community journalism, medijska pismenost, razumevanje medijskih izvora i pristrasnosti u izveštavanju, izveštavanje o zajednici, video i multimedijalno izveštavanje.

Obuka obuhvata dvodnevni trening u Beogradu. Nakon početnog treninga, kreće faza online i offline sastanaka tokom naredna tri meseca. Svaki sastanak baviće se određenom temom, a biće to i prilika za učenje i razmenu sa trenerima i vršnjacima. Trener će biti i mentor koji će te u okviru obuke podržavati u proizvodnji medijskog sadržaja koji će biti praktični zadatak obuke.

Nekoliko najangažovanijih mladih reportera iz zajednice biće uključeno u drugu fazu, koja podrazumeva dalju obuku i rad sa mentorima. Nagrada će biti mentorski proces kroz rad čime će mladi reporteri steći znanje kroz praktičan rad.

Svaki od medijskih sadržaja koji nastanu u drugoj fazi rada, a koji su proizvedeni u skladu sa standardima Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan biće nagrađeni honorarom, a sadržaji će biti objavljeni na portalu i potencijalno drugim platformama, kao što su omladinski ili lokalni mediji.  

Kako bi se prjavio/la, neophodno je da pošalješ motivaciono pismo u kome ćeš navesti svoje prethodno znanje ili iskustvo u novinarstvu ili izveštavanju o svojoj lokalnoj zajednici i svoje interesovanje, želju i motivaciju zašto želiš da budeš mladi reporter u svojoj zajednici. 

Rok za prijave je 15. februar 2024. godine do 23.59, a motivaciono pismo dostavljaš na mejl aleksandar@media-diversity.org.  Odabrani kandidati biće obavešteni o ishodu selekcije do srede, 28. februara 2024. godine. 

A. K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Vebinar o omladinskim razmenama

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar pod nazivom “Putuj u inostranstvo kroz omladinske razmene”. Vebinar je namenjen mladima od 13…

.

Mladi retko posećuju, ali aktivno stvaraju u pozorištu

Iako se u javnosti stiče utisak da mladi retko idu u pozoriše, sve veći broj njih se direktno angažuje u…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Preduzetnički klub mladih o turizmu

Treća preduzetnička priča u okviru programa “Preduzetnički klub mladih” koji se realizuje svakog četvrtka tokom marta meseca u Američkom kutku…

  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo