...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Društvo / Obrazovanje

Počinje Oktobarh

30.09.2019.

Događaj pod nazivom Oktobarh traje tokom narednog meseca i podeljen je u celine. Kao takav bavi se svakim događajem temeljno. Svaki vikend u mesecu je obeležen jednim od četiri glavna događaja: arhitektura, dani arhitektonskih filmova, radionica i konferencija.

.

Oktobarh je nastao 2016. godine kao studentska inicijativa sa ciljem promocije i edukacije u poljima arhitekture, dizajna i umetnosti. Iako je nastao primarno za studente, danas Oktobarh prate i posećuju mladi, profesionalci i šira javnost. Festival je do sada održan tri puta, u oktobru 2016, 2017. i 2018. godine u Novom Sadu.

Sam festival održava se tokom meseca oktobra na različitim lokacijama u gradu, a podeljen je u nekoliko glavnih celina: šetnje kroz objekte, radionice, dani filma, tribina i konferencija. 
 
U ovogodišnjem izdanju, planirana je arhitektonska radionica "sloboDA" koja će se održati prve nedelje oktobra, mahom za manji broj učesnika sa akcentom na studente arhitekture. Svi učesnici bi, zajedno sa rukovodiocima analizirali sve prostorne i društvene aspekte žižne tačke u Novom Sadu.
 
Krajnji rezultati radionice (makete i završni plakati idejnih rešenja), bili  nabi predstavljeni izložbi koja je planirana za završetak oktobarh festivala. Rad na datoj temi biće veoma zanimljiv učesnicima, jer je nešto sa čime do sada nisu imali priliku da se sretnu na fakultetu.
 
Celokupan program pogledajte na Fejsbuk stranici Oktobarh
 
 
Možda te još zanima:

.

Otvaranje prostora za praktičan rad mladih

Za početak posla, bilo sopstvenog ili u sklopu određene firme, neophodno je prethodno iskustvo. Nažalost, vannastavnih aktivnosti za studente i…

.

Druga po redu Arhitura

Šestog oktobra, na nekoliko lokacija, Oktobarh organizuje posete koje otkrivaju arhitektonsku i istorijsku vrednost određenih objekata u Novom Sadu. 

.

Oktobarh u domu b-612

Dom b-612 organizuje mesec arhitekture Oktobarh, koji su počeli predavanjem o istoriji Novog Sada. Narednih nedelja očekuju nas predavanja, filmovi…

.

"Na vreme" ili malo kasnije, uvek treba pokušati

Marija Stankov će kroz nekoliko dana postati diplomirana inženjerka smera Zaštite životne sredine. Jedna je onih mladih naučnika koje je…

.

Mikroplastika opasnija od jednokratnih kesa

Plastične kese jedan su od retkih problema u Srbiji koji bi mogao da dočeka nekakav kraj, iako danas ne vidimo…

.

Uznemirujuće pun mesec

Novosadska spisateljica Vitomirka Trebovac pre nekoliko dana objavila je treću zbirku pesama, za izdavačku kuću Lom. Nakon zbirke "Plavo u…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo