...
TRENUTNO10:00 - 11:00Pre podne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Otvaranje prostora za praktičan rad mladih

04.10.2019.

Za početak posla, bilo sopstvenog ili u sklopu određene firme, neophodno je prethodno iskustvo. Nažalost, vannastavnih aktivnosti za studente i studentkinje arhitekture, urbanizma i dizajna je veoma malo, što mladim kreativcima otežava započinjanje praktičnog rada u struci. U želji da ovo stanje bar malo promeni, neformalna grupa "Oktobarh" odlučila je da u novosadskom Domu b-612 osposobi prostor koji bi bio na raspolaganju mladima za "hands-on", istraživačke i konstruktorske radionice. 

.

Mobilni rasklopivi stolovi pružaju mogućnost individualnog i grupnog rada, pogodni su za organizovanje edukacija, radionica ili izložbi i u dvorištu i unutra u Domu. 

Svečano otvaranje prostora ""CoWorking Oktobarh" najavljeno je za subotu 5. oktobar, u 10 časova. Tokom trajanja četvrtog festivala arhitekture "Oktobarh" stolovi će biti na raspolaganju učesnicima i učesnicama, a nakon toga i svim zainteresovanim studentima i studentkinjama.

"CoWorking Oktobarh" podržan je kroz projekat "LOKOMOTIVA 2019", koji realizuju udruženja HMM Novi Sad, BalkanIDEA Novi Sad i CEKRO.

Projekat se sprovodi uz podršku programa OPENS 2019 - Omladinska prestonica Evrope Novi Sad, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja, kao i Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarija za mlade Novi Sad, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2019. godinu.

Možda te još zanima:

.

Počinje Oktobarh

Događaj pod nazivom Oktobarh traje tokom narednog meseca i podeljen je u celine. Kao takav bavi se svakim događajem temeljno.…

.

Druga po redu Arhitura

Šestog oktobra, na nekoliko lokacija, Oktobarh organizuje posete koje otkrivaju arhitektonsku i istorijsku vrednost određenih objekata u Novom Sadu. 

.

Oktobarh u domu b-612

Dom b-612 organizuje mesec arhitekture Oktobarh, koji su počeli predavanjem o istoriji Novog Sada. Narednih nedelja očekuju nas predavanja, filmovi…

.

Učenje teže posle korone

Ispitni rokovi uveliko su počeli. Međutim, posle dva meseca pauze, studentima nije lako da se ponovo vrate svojim rutinama i…

.

Maturski ispit: korak bliže ka sledećem cilju

Početak juna je rezervisan za polaganje takozvane velike mature. Pre nego što se oproste sa srednjom školom, maturanti imaju i…

.

Svako mora pažljivo da donosi odluke

Enna Mesaroš ima 17 godina i prošle nedelje objavila je svoju prvu knjigu, pod nazivom "Ne maši mi nožem ispred nosa",…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo