...
TRENUTNO12:00 - 13:00Za i protiv

Društvo / Obrazovanje

Panel diskusija - Kako vas vidi poslodavac

26.05.2016.

Koliko puta ste samo želeli da saznate kako poslodavac vidi vaš CV? Gde to grešite u motivacionom pismu ili kako da razbijete led u razgovoru sa osobom koja vas intervjuiše. Sve bitne stavke prilikom razgovora i konkurisanja za posao možete saznati na panel diskusiji "Ti u očima poslodavca" u subotu 28. maja u hotelu Centar, tačno u podne. 

.

Sve češće možemo sresti mlade ljude koji izgube fokus u procesu zapošljavanja kako bi po svaku cenu dobili posao. Jedni su slabije informisani o tome kako treba da nastupe pred poslodavcem, dok drugi imaju pogrešnu taktiku. "Ti u očima poslodavca" je panel diskusija sa nizom stručnih predavanja koja će vam objasniti o čemu se razmišlja "sa druge strane intervjua".

"Osnovna ideja panela je da mladima pomognemo u procesu zapošljavanja, a da to ne bude samo kako da napišu CV i druga opšta mesta, već da im sami menadžeri firmi objasne kako ide taj proces selekcije", objasnio je organizator panela Zdravko Isakov. 

Kako biste se izdvojili iz gomile kandidata, osim odličnog CV-ja važne su verbalna i neverbalna komunikacija o čemu će takođe biti reči na panelu. Osim toga, biće ukazano na konkretne greške na razgovorima, te kako treba da se ponašamo tokom probnog perioda. Ceo program možete pronaći ovde.

"Ničije predavanje neće biti dugo, već zanimljivo kratko i efektno. Gledali smo da pokrijemo ceo taj krug od prvog razgovora do probnog rada i kasnijeg dobijanja posla", napomenuo je Isakov.

Učešće na panel diskusiji je besplatno, a broj mesta ograničen zbog čega biste morali što pre da posetite facebook stranicu Kolping društva Srbije i popunite prijavu. 

 Kolping društvo Srbije, inače organizator panela, će se takođe predstaviti. Oni su nevladina organizacija čiji su projekti usmereni prvenstveno ka mladima.

 

N.Š.

 

Možda te još zanima:

.

Satira kao sredstvo u društvenom aktivizmu?

Kolping društvo Srbije u sredu 20. februara u 18 časova organizuje prvu "Kafu s povodom” ove godine. U goste dolazi…

.

Panel diskusija o ženama u poslovnom svetu

Panel diskusija pod nazivom "Ti u očima poslodavca" biće održana u sredu 13. juna od 18 časova u Startit centru. 

.

Naučite mnogo na Kafi s povodom

Kolping društvo Srbije pokreće seriju neformalnih događaja, koji će se zvati "Kafa s povodom". Cilj i ideja ovih okupljanja je…

.

Kako se pripremiti za razgovor za posao

Vebinar "Kako se pripremiti za razgovor za posao/praksu" biće održan u sredu, 21. februara, a namenjen je učenicima srednjih škola.…

.

Sajam obrazovanja u inostranstvu

Careers of the future, sajam obrazovanja u inostranstvu kroz trendove tržišta rada, biće održan 8. i 9. decembra. Na ovom…

.

Radne prakse za mlade moraju biti plaćene

Od 17. avgusta, pa sve do pre nekoliko dana bila je u toku javna rasprava o nacrtu Zakona o radnoj…

  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo