.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Društvo / Obrazovanje

Interkulturalna razmena u Italiji za mlade

24.01.2015.

   Više informacija o razmeni može se pročitati na sajtu www.aegeens.org.rs. Rok za prijavu je 1. mart.

.

   Studentska organizacija AEGEE Novi Sad, u saradnji sa AEGEE iz Torina, organizuje tokom aprila i maja razmenu timova mladih. Dve ekipe od deset učesnika iz svake zemlje posetiće oba grada i upoznati nove prijatelje i njihovu kulturu.

   Za program mogu da se prijave svi mladi ljudi sa trenutnim prebivalištem u Novom Sadu, avanturističkog duha, sa puno pozitivne energije, spremni da na što kreativniji način predstave svoju zemlju novim prijateljima iz Italije koji će njih ugostiti u Torinu, navodi se u najavi.

   Svaki učesnik iz Novog Sada u periodu od 22. do 27. aprila ugostiće jednog člana AEGEE Torina (obezbediće mu smeštaj, ne i hranu). Za uzvrat on će od 29. aprila do 4. maja imati besplatan smeštaj u Torinu. Obe posete podrazumevaju 5 noćenja.

   Tokom poseta predviđeno je upoznavanje grada, poznati turističkih destinacija ali i skrivenih kutaka koje mogu otkriti samo domaćini, radionice jezika, kulture, kuhinje i kinematografije, posetu muzejima, vožnju biciklom i još mnogo toga.

   Sve aktivnosti koje se organizuju za vreme razmene organizuje AEGEE Novi Sad, odnosno AEGEE Torino, i one su besplatne. Učesnici plaćaju hranu i prevoz.

   Više informacija o razmeni može se pročitati na sajtu www.aegeens.org.rs  ili putem mejla aegeens@gmail.com. Rok za prijavu je 1. mart.

   AEGEE je jedna od najvećih evropskih studentskih asocijacija, koja promoviše ujedinjenje Evrope, prekograničnu saradnju, komunikaciju, integraciju među studentima i teži da stvori otvoreno i tolerantno društvo sutrašnjice.

Izvor: RTV

.
Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate".…
.
Predavanje Đorđa Krivokapića iz SHARE fondacije na temu organizacije poslovnih sistema u kolaborativnoj ekonomiji, odnosno, "Kako…
.
Art terapija - sredstvo isceljenja, blagostanja i razvoja biće održana u Kulturnoj stanici Eđšeg u četvrtak, 17. oktobra. Cilj…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?