.
Trenutno
Music mix
Društvo / Obrazovanje

Interkulturalna razmena u Italiji za mlade

24.01.2015.

   Više informacija o razmeni može se pročitati na sajtu www.aegeens.org.rs. Rok za prijavu je 1. mart.

.

   Studentska organizacija AEGEE Novi Sad, u saradnji sa AEGEE iz Torina, organizuje tokom aprila i maja razmenu timova mladih. Dve ekipe od deset učesnika iz svake zemlje posetiće oba grada i upoznati nove prijatelje i njihovu kulturu.

   Za program mogu da se prijave svi mladi ljudi sa trenutnim prebivalištem u Novom Sadu, avanturističkog duha, sa puno pozitivne energije, spremni da na što kreativniji način predstave svoju zemlju novim prijateljima iz Italije koji će njih ugostiti u Torinu, navodi se u najavi.

   Svaki učesnik iz Novog Sada u periodu od 22. do 27. aprila ugostiće jednog člana AEGEE Torina (obezbediće mu smeštaj, ne i hranu). Za uzvrat on će od 29. aprila do 4. maja imati besplatan smeštaj u Torinu. Obe posete podrazumevaju 5 noćenja.

   Tokom poseta predviđeno je upoznavanje grada, poznati turističkih destinacija ali i skrivenih kutaka koje mogu otkriti samo domaćini, radionice jezika, kulture, kuhinje i kinematografije, posetu muzejima, vožnju biciklom i još mnogo toga.

   Sve aktivnosti koje se organizuju za vreme razmene organizuje AEGEE Novi Sad, odnosno AEGEE Torino, i one su besplatne. Učesnici plaćaju hranu i prevoz.

   Više informacija o razmeni može se pročitati na sajtu www.aegeens.org.rs  ili putem mejla aegeens@gmail.com. Rok za prijavu je 1. mart.

   AEGEE je jedna od najvećih evropskih studentskih asocijacija, koja promoviše ujedinjenje Evrope, prekograničnu saradnju, komunikaciju, integraciju među studentima i teži da stvori otvoreno i tolerantno društvo sutrašnjice.

Izvor: RTV

.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
.
Ispitni rok je verovatno poslednja stvar koja je studentima u glavi na avgustovskih 36 stepeni. Međutim, kako nam je do ispitnog…
.
Beogradski centar za ljudska prava 12. avgusta, na međunarodni dan mladih, organizuje igranje društvenih igara koje za cilj imaju…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?