.
Trenutno
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Društvo / Obrazovanje

Festival nauke 9. i 10. maja

20.04.2015.

Sedmi novosadski Festival nauke, biće održan 9. i 10. maja u kampusu Univerziteta, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. "SVE JE MOGUĆE”, slogan je pod okriljem kog će naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku.

.

To je događaj koji svake godine privlači veliki broj posetilaca, ali i naučnika i istraživača koji učestvuju u izvođenju mnogobrojnih zanimljivih  naučno-popularnih sadržaja. Na prethodnim festivalima je učestvovalo preko 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i  instituta u sastavu UNS. Ove godine se očekuje isto toliko naučnika, koji će u više od 80 radionica i nekoliko predavanja i tribina, posetiocima prikazati "da je sve moguće".

Centar za promociju nauke, redovni partner ovakvih manifestacija, na Festival donosi 3D štampač uz pomoć koga će posetioci moći da odštampaju svoju kreaciju. Nagradna igra je već u toku, a detalje možete pročitati ovde.

Priprema se i zanimljiva tribina, sa temom vrlo aktuelnom u poslednje vreme: "Koliko vredi diploma u Srbiji?". Tokom poslednjih godinu dana, ova tema je aktuelizovana i u Srbiji, ali se to dogodilo na gotovo dramatičan način, tako da je pitanje diploma i doktorata preraslo u jedan od najvećih društvenih izazova današnjice, kroz koji se prelamaju politika, medijski ratovi i stvarne težnje da se obrazovanje unapredi.

Upoznaćete i mlade inovatore - Jovanu Kondić i Stefana Velju, a imaćete priliku da popričate i sa dr Sofijom Stefanović, prvom dobitnicom ERC granta u Srbiji, kao i sa dr Vesnom Crnojević Bengin iz Biosense centra, čija istraživanja stižu i do Jupitera.

Svi sadržaji su besplatni, prema tome, sačuvajte 9. i 10. maj u svojim kalendarima za 7. Festival nauke u Novom Sadu.

 

J.M.

.
Probna vozačka dozvola moći će da traje i do četiri godine, kaže pravilnik novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Ovo je jedna…
.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?