...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Festival nauke 9. i 10. maja

20.04.2015.

Sedmi novosadski Festival nauke, biće održan 9. i 10. maja u kampusu Univerziteta, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. "SVE JE MOGUĆE”, slogan je pod okriljem kog će naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku.

.

To je događaj koji svake godine privlači veliki broj posetilaca, ali i naučnika i istraživača koji učestvuju u izvođenju mnogobrojnih zanimljivih  naučno-popularnih sadržaja. Na prethodnim festivalima je učestvovalo preko 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i  instituta u sastavu UNS. Ove godine se očekuje isto toliko naučnika, koji će u više od 80 radionica i nekoliko predavanja i tribina, posetiocima prikazati "da je sve moguće".

Centar za promociju nauke, redovni partner ovakvih manifestacija, na Festival donosi 3D štampač uz pomoć koga će posetioci moći da odštampaju svoju kreaciju. Nagradna igra je već u toku, a detalje možete pročitati ovde.

Priprema se i zanimljiva tribina, sa temom vrlo aktuelnom u poslednje vreme: "Koliko vredi diploma u Srbiji?". Tokom poslednjih godinu dana, ova tema je aktuelizovana i u Srbiji, ali se to dogodilo na gotovo dramatičan način, tako da je pitanje diploma i doktorata preraslo u jedan od najvećih društvenih izazova današnjice, kroz koji se prelamaju politika, medijski ratovi i stvarne težnje da se obrazovanje unapredi.

Upoznaćete i mlade inovatore - Jovanu Kondić i Stefana Velju, a imaćete priliku da popričate i sa dr Sofijom Stefanović, prvom dobitnicom ERC granta u Srbiji, kao i sa dr Vesnom Crnojević Bengin iz Biosense centra, čija istraživanja stižu i do Jupitera.

Svi sadržaji su besplatni, prema tome, sačuvajte 9. i 10. maj u svojim kalendarima za 7. Festival nauke u Novom Sadu.

 

J.M.

Možda te još zanima:

.

Dan otvorenih vrata na FTN-u

Fakultet tehničkih nauka će u subotu 18. maja predstaviti svoje programe maturantima i svim drugim zainteresovanima za studiranje na najvećem…

.

Zabavna strana nauke na Beogradskom sajmu

Deseti Festival nauke doneo je zabavnu nauku na Beogradski sajam, na kome je mnogo učenika radoznalo gledalo šta se dešava…

.

ČBS u subotu u Novom Sadu

Posle nešto više od godinu dana, kragujevački bend Čovek bez sluha ponovo dolazi u novosadski klub Shamrock, u kome je…

.

Suština stvaralaštva su emocije

Gala Čaki je likovna umetnica koja živi i radi najviše u Novom Sadu, ali je njen rad prepoznat i nagrađivan…

.

Vozite kamion Evropom

Hteli mi to sebi da priznamo ili ne - video igre su odličan način za ubijanje slobodnog vremena, ukoliko ga…

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

  • 15:00 Bluegrass
  • 16:00 Strip o vedač
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo