...
TRENUTNO14:00 - 15:00Y2K

Društvo / Obrazovanje

Studentski Think Green hakaton

22.03.2022.

Otvorene su prijave za Think Green studentski hakaton u oblasti zaštite životne sredine koji Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) organizuje od 13. do 15. aprila 2022. godine.

.

Ako te interesuje zaštita životne sredine i kako inovacije mogu doprineti održivijem okruženju, voliš da rešavaš izazove i radiš sa ambicioznim mladim ljudima poput tebe – prijavi se. Za najbolje timove obezbeđene su sjajne nagrade.

Prijave su otvorene do 4. aprila ovde

Na hakatonu mogu učestvovati studenti svih fakulteta, do 30 godina starosti.

Za učešće na hakatonu zainteresovani se mogu prijaviti i kao tim i kao pojedinci, od kojih će biti formirani multidisciplinarni timovi. Prednost pri odabiru učesnika imaće multidisciplinarni timovi koji pokažu visoku motivisanost za učešće na ovakvom događaju i studenti završnih godina.

Na hakatonu će učestvovati ukupno do 10 timova sa do 5 članova. Idealan tim čine pojedinci koji poznaju tehnologiju, imaju predznanja o razvoju poslovanja: poznavanju tržišta, marketingu, definisanju ciljnih grupa ili su im problemi ekologije vrlo bliski.


Prvog dana haktona, timovima će biti predstavljeni izazovi i tačan opis problema. Timovi zatim na raspolaganju imaju 72 sata da predlože svoja kreativna rešenja koja se sastoje od tehničkog dela i ispitane potrebe na tržištu. U toku razvoja rešenja timovi nisu u obavezi da budu u kompleksu NTP Beograd, već je u zavisnosti od dinamike i epidemiološke situacije rad moguć i sa drugih lokacija.

Rešenja timova biće predstavljena poslednjeg, trećeg dana hakatona pred stručnim žirijem koji će izabrati najbolje timove.

Učesnici hakatona imaće priliku da se upoznaju i rade sa uspešnim preduzetnicima i kompanijama članicama NTP Beograd koje razvijaju napredna tehnološka rešenja i inovacije, kako u oblasti zaštite životne sredine tako i u drugim industrijama.  

Tri najbolja tima osvajaju vredne nagrade. Prvoplasirani tim dobiće ekspertsku podršku za dalji razvoj poslovne ideje tj. inovativnog rešenja do koga su došli na hakatonu, kao i studijsko putovanju u Luven, evropsku prestonicu inovacija 2020, u Belgiji. Drugoplasirani tim dobija studijsko putovanju u Luven, evropsku prestonicu inovacija 2020, u Belgiji, a trećeplasirani tim dobija vrednu literaturu u oblasti razvoja inovativnih biznisa i startap kompanija.

Studentski Think Green hakaton organizuje se u okviru projekta "EU podrška Naučno-tehnološkom parku Beograd u pružanju usluga inovativnim kompanijama". 


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Hakaton za srednjoškolce

Udruženje studenata informatike FONIS šesti put organizuje programersko takmičenje, Hakaton za srednjoškolce, 9. i 10. decembra 2023. godine. Takmičenje je…

.

EESTech Challenge i u Novom Sadu

Novi Sad će i ove godine, po četvrti put, biti organizator lokalne runde EESTech Challenge takmičenja. EESTEch Challenge je internacionalno takmičenje koje organizuje…

.

Prilika da pokrenete svoju podkast avanturu

U Novom Sadu narednog vikenda počinje Podkast hakaton u organizaciji Dojče Vele akademije. Timovi, sastavljeni od studenata, nadmetaće se svojim…

.

FON Hakaton 2022

Udruženje studenata informatike FONIS ove godine organizuje deveti FON Hakaton, dvadesetčetvoročasovno programersko takmičenje na kome timovi od tri ili četiri…

.

Hakaton za srednjoškolce: za 24 sata do rešenja i nagrada

Udruženje studenata informatike FONIS po četvrti put organizuje programersko takmičenje, Hakaton za srednjoškolce, 11. i 12. decembra 2021. godine. Takmičenje…

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo