...
TRENUTNO16:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Društvo

Nešto je lepo bilo i u ovoj godini

31.12.2020.

Ova 2020. godina je još malo gotova. Zbog mnogo čega priželjkujemo ponoć, da zatvorimo neke stranice i priče i ostavimo ih tamo gde im je i mesto, u 2020. Međutim, koliko god da nam je ova godina bila teška, puna loših vesti i neizvesnosti, bilo je i nekih dobrih stvari koje su se desile. Nekako smo uspeli da joj, bar na trenutke pobegnemo i ulepšamo je kroz neke događaje, zagrljaje i ljude.

.

Među lepim stvarima uvek je i trenutak kada nađemo prvi posao i kada uživamo u njemu. To je ova godina donela Milji Zdravković.

"Uglavnom, ono po čemu ću pamtiti 2020. je to što sam dobila prvi posao i radim ono što volim i mislim da sam shavtila koliko vredim i koliko mogu. Mislim da sam shvatila i šta ne mogu, upoznala sebe, uzela vreme za sebe i malo odmorila", kaže Milja.

Mladi preduzetnik i omladinsk aktivista Nikola Ristić kaže da, iako mu je u sećanju i globalna pojava medijske nepismenosti i nesnalaženja u kriznim situacijama, pamtiće lepe stvari na privatnom i profesionalnom nivou.

"Uspeo sam malo više da istražim Hrvatsku ove godine, zbog čega mi je jako drago. Druga pozitivna stvar je vezana za poslovni plan, s obzirom na to da se bavim digitalnim medijima i komunikcijama. Dobar utisak mi je ostavilo to što su se mnoge firme i organizacije, napokon dosetile da su im digitalni mediji neophodna sredstva za rad, što je mojim kolegama i meni u ovom poslu dosta otvorilo vrata. Kroz posao sam upoznao i neke interesantne ljude. Ta poznanastva su mi takođe važna. I ono što mi je najvažnije je što sam produbio odnose sa porodicom, bliskim ljudima i radnim okruženjem", ističe Nikola.

Bilo je i onih kojima je ova godina u znaku napretka i spremanja planova za 2021. Upravo po tome će, između ostalog, muzičar Stefan Rudakijević pamtiti ovu godinu.

"Ono što je najbitnije, svi ljudi koje volim i ja smo ostali zdravi tokom ove godine, niko nije imao nikakvih problema. Takođe, ove godine sam bio na Tari sa devojkom za godišnji odmor. Video sam dosta toga i bilo je zaista jedno lepo iskustvo. Dosta sam napredovao u muzici, muzičkoj produkciji. Pesme zvuče kvalitetnije i nadam se da će mi album izaći 2021. godine", kaže Stefan.

uspomene png

Novinar Nikola Krstić kaže da smo u ovoj godini naučili da usporimo i da je to jedna od stvari koje će pamtiti.

"Shvatio sam da ništa u životu nije toliko hitno i alarmantno, kao što nas je 21. vek konstantno učio - da sve mora odmah, sada, ili sada ili nikada. Ova godina mi je dokazala suprotno, da sve može da se završi jednim laganim tempom i da sve to bude onako kako bi trebalo, čak možda i bolje", tvrdi Nikola.

A kao što je veliki korak zaposliti se, veliki korak je i započeti samostalni život. Upravo po tome će Radovan Ciganović  pamtiti ovu godinu.

"Pored svega, ovu godinu ću pamtiti po jednoj jako lepoj stvari, a to je da sam se ove godine odselio od svojih. Konačno živim sam. Imam 26 godina i konačno sam napravio, taj veoma bitan korak u životu svake mlade osobe. Nekako sam ponosniji na sebe što sam se odvažio na to u baš ovakvoj situaciji. Svi govore da je kriza, da je loše, da se sada treba pritrpeti i štedeti. Uživam u toj svojoj slobodi i za mene ova 2020. uopšte nije bila toliko loša", ističe Radovan.

Nekako smo došli do kraja ove godine. Iako je bilo teško, pronalazili smo srećene momente, stvari koje volimo da radimo i zbog kojih stvaramo lepa sećanja. Nekada je to bilo u prolazu između dva karantina ili policijskog časa, nekada onlajn, a nekada i u samoći, ali ipak smo uspeli da sačuvamo neke momente u ovoj godini koji će nam značiti.

J. Božić

Foto: Pexels.com

Možda te još zanima:

.

Šta smo i zašto guglali ove godine?

Nedavno je objavljena lista ljudi, pojmova i događaja koji su najpretraživaniji na Guglu u 2020. godini. Redosled prvih u našoj…

.

Film u 2020: Superheroji, vesele osamdesete i dva bisera

U 2020. godini možda priželjkujemo čistiji vazduh, manje sukoba, političare sa psihijatrijskim uverenjem o sposobnosti za javnu službu, ali što…

.

PlayStation 5 stiže 2020.

Nema ko danas ne nostalgiše za Segom ili Playstation-om. Verovatno upravo tim povodom, stižu lepe vesti iz kompanijeSony. Najavili su…

.

Životnu sredinu možemo čuvati i betonom

Mladi naučnik Nikola Tošić, docent Građevinskog fakulteta u Beogradu, dobio je prestižnu evropsku stipendiju za projekat pravljenja mikroarmiranog betona od…

.

Obuka za mlade o strategiji "Evropa 2020"

U toku je realizacija projekta „Mladi Vojvodine i Evropa 2020“ koji ima za cilj informisanje Kancelarija za mlade, predstavnika opštinskih…

.

Mladi ne beže od stvarnosti nego od dezinformacija

Mladi su: "neodgovorni, bahati, ne poštuju preporuke i pravila i najveći su izvor zaraze virusom KOVID19". Ovo su samo neke…

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo