...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Društvo

Nedeljni vodič od 6. do 12. avgusta

06.08.2018.

Leto je sezona svega. Mnogo zanimljivih događaja i ove nedelje...

.

Ponedeljak, 6. avgust

Kreativna biblioteka na Štrandu je počela i trajaće tokom čitavog avgusta. Američki kutak će zbog toga raditi pre podne od 9 do 14.30 časova dok će se popodnevne aktivnosti preseliti na Štrand (špic) gde će se odvijati brojne kreativne radionice za decu i mlade. U okviru Kreativne biblioteke biće ponuđeni najčitaniji materijali, a na raspolaganju biće i brojne društvene igre, stripovi i časopisi koje inače možete pronaći u Kutku. Kreativna biblioteka radiće od 16 do 20 časova svaki radni dan i vikendom od 10 do 20 časova. Sve radionice su besplatne.

Rudda stiže u u KC Lab. U pitanju je elektronski projekat, koji se pojavio 2016. godine u kulturnoj prestonici Rusije u Sankt Peterburgu u atmosferi vlažne hladne klime. Rudda predstavlja mešanje simfonije novog uzrasta na trip-hop, elektronici i džezu. Dodajte ovde slomljene i žljebane udarce, simbiozu prostora i živu energiju bubnja i dobijete potpunu sliku zvuka sluha. NJihov živi set predstavlja mešanje elektronskog zvuka i živih bubnjeva. Zanimljive muzičke avanture i dobro raspoloženje uvek čekaju slušaoce. Početak je u 20 časova, a upad je 200 dinara.

Utorak, 7. avgust

Nakon dva neuspela pokušaja da ovaj sastav vidimo u Srbiji, Integrity konačno stiže SKC Fabriku u Novom Sadu. Bend je nastao 1988. i od početka je privlačio pažnju svojom brutalnošću, sjajnom kombinacijom hardcore/punka i metala sa tekstovima koji su kao temu provlačili religiju, individualizam, okultizam i "Holy" terorizam. Iako jedini preostali originalni član koji od 2003. živi u Belgiji, Dwid ne prestaje da svira i nastupa. I dalje veoma brutalnog glasa i sa tematikom tekstova, koja dopire iz najtamnijih dubina ljudske podsvesti, neostavljajući nikog ravnodušnim, izbacuje još nekoliko albuma i brojna split izdanja. Cena karte za ovaj koncert je 1000 dinara, dok će na ulazu biti 1300. Fabrika će biti otvorena u 21 čas.

Sreda, 8. avgust

Događaj pod nazivom "Merenje buke" biće održan u Kulturnom centru Lab. Za potrebe prikupljanja neophodne dokumentacije i mera emisije zvuka, upravo iz ove organizacije pozvali su sve građane da ponesu svoje instrumente, odnosno izvore buke i da im se pridruže u slobodnoj improvizaciji. Neki od učesnika biće Boris Hložan, Marko Ćurčić, Aleksandra Marković, Nenad Kecman, Filip Nedović i Aleksandar Škorić. Početak je u 20 časova.

Četvrtak, 9. avgust

Američki kutak ovog leta obradovaće posetioce Brod teatra sa nesvakidašnjim izborom filmova. Tema ovog ciklusa su klasici američke kinematografije od kojih je većina nastala na osnovu književnih dela velikog Ernesta Hemingveja. Na platnu će se posle sto godina, ponovo pojaviti: Geri Kuper, Gregori Pek, Ava Gardner, Baster Kiton, Čarli Čaplin, Laurel i Hardi i drugi. Ovaj put čeka vas film Čovek ulice/Meet John. Brod Tearar, 21 čas.

Petak, 10. avgust

Posle malo duže pauze, Overdrive Team se vraća još svežiji. Tople dane i letnju atmosferu ovog avgusta obeležavamo nazivom "Electric Palms" gde će Deja The Cook i Keyri puštati najsvežije, najvrelije i najjače hitove house/bass/pop/hip hop/rap i trap scene. Cena karte pre ponoći iznosi 200 dinara, dok je posle ponoći 300. Početak je u 22 sata.

Subota, 11. avgust

Još jedna sjajna žurka čeka vas u domu b-612 gde ćete uz Purple Garden moći da slusašte uglavnom trap i grime. Početak žurke je u 21 čas, dok će ulaz biti 100 dinara pre i 200 dinara nakon ponoći.

Nedelja, 12. avgust

Holi, hinduistički drevni festival, poznat kao Festival boja, hiljadama godina već u svetu označava pobedu dobra nad zlom, dolazak proleća i kraj zime. Na međunarodni dan mladih, OPENS je rešio da je vreme da energija i kreativnost mladih pobede zimu, iskoče u prvi plan i oboje grad. Oni su za ovaj Festival boja otišli do Indije, po boje i energiju, zamolili Wet dreams za kreativnost i muziku, spakovali lopte, suncobrane i sunce i otvorili vrata novosadskog Štranda. Program počinje od 17 časova.

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Vebinar o omladinskim razmenama

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar pod nazivom “Putuj u inostranstvo kroz omladinske razmene”. Vebinar je namenjen mladima od 13…

.

Mladi retko posećuju, ali aktivno stvaraju u pozorištu

Iako se u javnosti stiče utisak da mladi retko idu u pozoriše, sve veći broj njih se direktno angažuje u…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Preduzetnički klub mladih o turizmu

Treća preduzetnička priča u okviru programa “Preduzetnički klub mladih” koji se realizuje svakog četvrtka tokom marta meseca u Američkom kutku…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo