...
TRENUTNO10:20 - 10:30Pre podne na O radiju

Društvo

Nedeljni vodič od 24. do 30. decembra

24.12.2018.

'Tis the season to be jolly...

.

Ponedeljak, 24. decembar

Predstava "Ručni rad ili tajna jednog pisma" biće održana u Pozorištu Promena. U pitanju je krimi crna komedija o ljubavi i tri žene. Prvoj ženi potrebna je mušterija za ilegalni posao kojim se bavi. Drugoj ženi potrebne su usluge prve zbog problema sa mužem. Trećoj ženi potreban je muškarac, i to baš onaj koji je problem drugoj. Početak je u 20 časova.

Utorak, 25. decembar

Američki kutak Novi Sad i udruženje Interakcija organizuju prezentaciju o SAT klubu, koji se održava u Američkom kutku svakog četvrtka. SAT ispit je potreban za upis na studije u USA i značajan je prilikom aplikacija za stipendije.U klubu ćete moći da saznate potrebne informacije o testu - zašto, kako, kada i gde možete polagati SAT ispit. Moći ćete da saznate i više detalja o strukturi ispita, načinu bodovanja i statistikama. Početak je u 18:30.

Vizuelni umetnik i performer koji živi i radi u Cirihu, Stefan Stojanović biće gost Kulturnog centra Lab, a u pitanju je događaj pod nazivom "HahahaTattoo". Njegov stil postaje prepoznatljiv već od samog početka po apstraktnim formama u boji. Prati ga stalna inovativnost i primena novih pristupa u radu. Nepredvidivost u svakoj sesiji. Ovaj put nam donosi i "freehand" gde tetovira tj. crta direktno na kozi bez prenošenja crteža. Koristi transkulturni jezik očima da kaže "sve ce biti uredu" kao i da se poveže i oseti vibraciju iz koje će proizaći jedinstveni crtež. Svi koji dođu imaće priliku da dobiju njegovu tetovažu ili je spontano zakazati na stefan93stojanovic@gmail.com. Cena tetovaže je po dogovoru.

Pozorište Promena nastavlja sa dobrom praksom javnih čitanja drama. Ovog puta to je čitanje drame studentkinje dramaturgije, Dragane Miljković. Nakon čitanja drame, publika je pozvana da ostane na kratkom razgovoru zajedno sa glumcima, rediteljem i piscem. Režija javnog čitanja je poverena Mateji Đedoviću i Tamari Kostrešević. Dramu čitaju studenti glume: Aleksa Jovčić, Stefan Starčević, Sara Simović, Emilija Milosavljević, Una Beić. Ulaz je besplatan, a početak je u 20 časova.

Sreda, 26. decembar

Novogodišnji klabing biće održan u Omladinskom centru CK13. Za kraj godine u planu je čitanje Alesandra Barika, odnosno njegovog romana "Svila". Već po navici, za poslednji Klabing, biće organizovana i razmena knjiga. Svako ko želi da učestvuje treba da zapakuje jednu knjigu po svom izboru i donese je na sastanak. Sve knjige svih članova stavljaju se na gomilu iz koje se nasumično izvlače tako da svaki član dobija jednu od knjiga. Knjiga koju donesete ne mora biti nova - donesite nešto što biste voleli da neko drugi pročita u 2019. godini. Početak je u 18 časova.

UKPD koncert partizanskih pesama "Za novi dan, za bolji svet" biće održan u CK13. Kako su organizatori naveli, vođeni idejom da prošlost nije zapečaćena, već je nešto što je i dalje aktuelno, odlučili su da joj ne pristupaju kao muzejskom eksponatu, mrtvom daru predaka, nego da između nje i sadašnjosti vide kontinuitet aktuelnih pitanja. Zato namera nije idealizacija prošlosti, kao harema kojim stražare evnusi, već nastavljanje njenih revolucionarnih zahteva u vremenu u kojem se oni nastoje obesmisliti. Potreba za isticanjem ovih zahteva za dostojanstvenim životom je svakim danom sve izraženija. Početak je u 21 čas.

Četvrtak, 27. decembar

Brend "Revolver Pullover" organizuje promociju u Kulturnom centru Lab. Brend su osnovali braća Stefan i Filip Šćekić, pozivajući dizajnere i likovne umetnike da svojim umetničkim rešenjima nečemu naizgled običnom kao što je džemper daju novi život. Posebnim dizajnom mustre "Revolver Pullover" džemperi dobijaju unikatnu notu, a time upotpunjuju i one koji odluče da ove džempere nose. Cilj je da u dizajnu džempera učestvuje što više umetnika iz regiona i cele Istočne Evrope i time zajedno grade ideju o nekoj novoj vezi izmedju arta i svakodnevne mode. Početak je u 19 časova.

Petak, 28. decembar

Beogradski Repetitor po prvi put u Gerila baru. Garažni rock/post-punk trio iz Beograda su bez sumnje jedan od najzanimljivih i najprodornijih mladih bendova sa Balkana. Iza sebe imaju tri albuma i bezbroj koncerata i turneja širom Balkana, Evrope a i šire, kao i nastupe na brojnim festivalima (Sziget, Exit, Pohoda, Eurosonic, INmusic, SuperUho, Terraneo, Rock For People...), a oduševili su i publiku u Kini i Rusiji. Sa njima će ovaj put svirati još jedan trio iz Beograda – Proto tip. Početak je u 23 časa, prvih 100 karata u prodaji su po promo ceni od 600 dinara.

Subota, 29. decembar

Tradicionalni novogodišnji Headbangers Ball po običaju, tu pred sam doček, da se malo protresemo pred praznike biće održan u Gerila baru. Žurka na kojoj slušamo samo najbolji rok i metal koji postoji, samo gitare, samo tvrdo.  Classic rock, hard rock, prog rock, gothic rock, malo glam, malo punk rock, heavy metal, trash-speed, hardcore, čak malo zagazimo i u neke ekstremnije vode. Početak je u 21h, a ulaz slobodan.

Jedan od najrespektabilnijih instrumentalnih sastava sa ovih prostora Ana Nevak stižu u CK13. Za američku izdavačku kuću Fluttery Records objavili su četiri dugosvirajuća albuma i jedan split EP. Svirali su svuda gde se moglo svirati kod nas, po regionu i Evropi. Delili su binu sa bendovima kao što su God Is An Astronaut, Kayo Dot, Jeniferever, Dale Cooper Quartet & Dictaphones, Pozvakowski, Rosa Parks, Virvel, Consecration, Presing, Ana Ćurčin, Žen i mnogim drugima. Bend čine: Boris Čegar, Dejan Topić, Goran Grubišić, Srđan Terzin i Vladimir Koledin. Početak je u 21 čas, a cena karte je 300 dinara.

Svetski popularni, neurofunk producent - Tobax, ekskluzivno stiže na prednovogodišnje "ŠureNYE" u klubu Quarter. Njegov talenat i originalan zvuk, prepoznali su svi velikani u Drum & Bass muzici, što je rezultiralo izdanjima na uticajnim, neurofunk izdavačkim kućama današnjice kao što su Eatbrain, Titan, Bad Taste, Neurofunkgrid... Ovo će biti njegov prvi i ekskluzivni nastup u Srbiji. Nastupiće još i Drop Sensei, Massivity, ReVibe, Same i Xox, Cena regularne karte je 699, dok je vip karta 1199 dinara. Start je od 22 časa.

Možda te još zanima:

.

Serija treninga mekih veština

Univerzitet u Beogradu - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata poziva studente završnih godina i diplomirane studente da se…

.

"Loženje" prestalo, ali se u reprezentaciju i dalje veruje

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će 2024. godine biti održano u Nemačkoj. Izabranici selektora Dragana…

.

Svetsko prvenstvo: Vodič za preživljavanje

Danas u 17 časova utakmicom između Katara i Ekvadora počinje 22. Svetsko fudbalsko prvenstvo, koje će biti specifično po mnogo…

.

Prezentacija organizacije AIESEC u SKC-u

U četvrtak, 2. Juna od 18 časova će u Velikoj sali Studentskog kultirnog centra (Beograd) biti održana prezentacija “Upoznaj AIESEC”

.

Novo loženje na reprezentaciju: 'oće čuka da stane!

Da li je konačno došlo vreme da se ložimo na fudbalsku reprezentaciju Srbije? Ovo pitanje nametnulo se kao logično posle…

.

Najbolje sa Svetskog prvenstva u fudbalu

Sportskih događaja nema već duže vreme. Nekome nedostaju engleski, nekome nemački, a nekome španski tereni - jednostavno rečneno, nedostaje nam…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo