...
TRENUTNO11:00 - 12:00Za i protiv

Lifestyle / Sport

Svetsko prvenstvo: Vodič za preživljavanje

20.11.2022.

Danas u 17 časova utakmicom između Katara i Ekvadora počinje 22. Svetsko fudbalsko prvenstvo, koje će biti specifično po mnogo čemu. Prvi put se najbolje reprezentacije sveta susreću u novembru, prvi put je domaćin Katar, a i Piksi je prvi put na mestu selektora.

.

Foto: Instagram / Fudbalski savez Srbije

Kada igraju naši?

Do finala, koje je zakazano za 18. decembar, čeka nas velika avantura puna uzbuđenja, nadanja, ali i nerviranja. Naša repzentacija takmičenje počinje u velikom stilu - 24. novembra izazimo na crtu Brazilu, sa kojima smo igrali i na prošlom Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji. Tada je našu reprezentaciju sa klupe predvodio Mladen Krstajić, sada je tu Dragan Stojković Piksi, a i tim je pretrpeo mnoge izmene. Statistika kaže da su Nejmar i društvo favoriti, ali kako kažu "nije kome je rečeno, nego kome suđeno je".

Takmičenje nastavljamu duelom protiv Kameruna, reklo bi se jednostavan meč, ali upravo se takve utakmice i najlakše gube. U nastavku takmičenja čeka nas još jedan dužnik iz te 2018. godine - reprezentacija Švajcarske. Tada su nas Švajcarci savladali rezulatatom 1:2, golovima Džake i Šaćirija. Jedini gol za Srbiju tada je postigao Aleksandar Mitrović, za koga se nadamo da će uspešno sanirati povredu noge koju je nedavno zadobio.

"Znaš koliko me briga šta razmišljaju Brazilci, iskreno? Kao i uvek, od kad je selektor došao, fokus je na nama, bez obzira na to ko je preko puta. Što bi rekli - da li imaju krila, lete? Niti smo pričali o njima, samo mislimo o sebi i znamo da, ako smo na nivou, možemo da igramo sa bilo kim", prokomentarisao je nedavno Mitrović koji je na 76 nastupa na repezentaciju Srbije postigao 50 golova.

Gde i kada mogu da gledam prenose?

Verovali ili ne - utakmice će moći da gledaju svi, što je danas prava retkost. Celo Svetsko prvenstvo prenosi RTS, a sve utakmice će biti dostupne i na striming platformi RTS Planeta. Ukoliko volite komentare Ace Stojanovića, sigurno ćete uživati.

"Stvarno verujem u te momke i uvek verujem da najbolja stvar može da se dogodi. Ne mogu da kažem da li ćemo proći grupi ili igrati polufinale. Pitaju me da li ću na Svetskom prvenstvu biti do kraja ili dok ostane naša reprezentcija, a ja kažem - naravno, dok ostane naša repezentacija, do kraja", rekao je Stojanović nedavno u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Kao i svake godine, RTS je pripremio i specijalnu emisiju "simpatičnog naziva", tako da ovog puta gledamo "Biser pustinje". Tu je i opcija broj dva - TV Arena Sport, ali ni oni, na žalost, ne nude mogućnost odabira komentatora, tako da neke razilike u prenosima u suštini i nema.

Utakmice, u grupnoj fazi, igraju se u nekoliko termina. Program počinje utakmicom u 11 časova, drugi duel dana je u 14, pa je tu i popodnevni termin od 17 časova, a sve se završava derbijem dana u 20h. Ovo je prvi put da Svetsko prvenstvo gledamo u novembru, tako da sada moramo sve to da uklapamo sa poslom ili predavanjima na faksu. Ako ste se ipak odlučili na radikalan potez i uzeli godišnji odmor, svaka vam čast!

M. L. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Sportski podkasti u Srbiji - prostor bez ograničenja

Sport se kod nas voli i prati veoma srčano, pa je nekako logično da se sa istim takvim žarom i…

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Za televiziju najviše vezana starija publika

Televizije se sa jedne strane hvale gledanošću, sa druge strane su ljudi koji kukaju kako nemaju šta da gledaju, a…

.

U društvu se lakše trči

Trčanje je zgodan izbor za rekreaciju, naročito u urbanim sredinama, jer nije tehnički zahtevno, ne iziskuje puno priprema i čovek…

.

Šta kažeš na to da probaš bejzbol?

Iako se na ovim prostorima igrao pre gotovo 90 godina, bejzbol nikada nije stekao širu popularnost u Srbiji. Ipak, mnogi…

.

Kajt-surf kao životni stil

Novosadjanka Iva Kristić od malena se bavi različitim adrenalinskim sportovima. Skija, surfuje... Pre desetak godina došla je na Adu Bojanu…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo