...
TRENUTNO13:20 - 13:30Tehnologija

Društvo

Milan Mladenović dobio prolaz u Novom Sadu

05.11.2015.

Prolaz u Zmaj Jovinoj 22, poznatiji kao prolaz kod knjižare Most, Keksov prolaz ili OnajProlazKrozKojiKadaProđešIzađešNaUličicuIzaPozorištaMladih konačno je dobio zvanično ime - Prolaz Milana Mladenovića.

.

"To je institucionalno priznanje da posao muzičara, rokenrol novinara, organizatora događaja, autora i umetnika nije uzaludan, da to nije potkultura, alternativa ili podzemlje, iako smo odatle svi potekli - ipak smo zvanično deo kulturnog i umetničkog establišmenta i miljea", rekao je na otvaranju jedan od osnivača Koncerta godine Boba Škrbić.

Inicijativa da frontmen i tekstopisac EKV-a Milan Mladenović dobije lokaciju sa svojim imenom u Novom Sadu počela je još 2008, a Skupština grada je krajem septembra donela odluku da Mladenoviću na ovaj način bude odata počast.

EKV je jedna od najuspešnijih i najuticajnijih grupa na prostoru bivše Jugoslavije, a odlike benda su duboko suptilni tonovi i Mladenovićevi hermetični, introspektivni i metaforični tekstovi.

Dušan Kovačević iz Exita najavio je da će na našem najvećem muzičkom festivalu naredne godine biti iznenađenja u vezi sa predstavljanjem onoga što je Mladenović radio, kako bi EKV predstavili novim generacijama.

Gradovi bivše Jugoslavije, poput Zagreba, Beograda i Podgorice, već su dodelili nazive ulicama, platoima i trgovima po Milanu Mladenoviću, a konačno im se pridružio i Novi Sad.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za "Nagradu Milan Mladenović 2024". Pod sloganom "Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od…

.

"Velika očekivanja" ispunila očekivanja

Pevačica Olivera Popović, poznata pod pseudonimom Oli Pop, nakon kraće pauze vratila se na scenu novim singlom “Velika očekivanja” koji je,…

.

Vredi pročitati: “Mesto u mećavi”

Ove nedlje mladi novosadski atletski trener Feđa Kamasi preporučio nam je knjigu koja se bavi možda i najboljim bendom s…

.

Milan Mladenović dobija prolaz u Novom Sadu

Prolaz u Zmaj Jovinoj ulici broj 22, koji izlazi na Ulicu Ilije Ognjanovića, nosiće ime čuvenog srpskog muzičara Milana Mladenovića. 

.

Javnost pita gde su kazne za trovače životinja

Javnost još čeka toksikološki nalaz posle obdukcije psa Laze koji je otrovan pre dve nedelje na Telepu, u Novom Sadu.…

  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo