...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Društvo

Kulski sportisti i dalje čekaju nov parket

10.08.2015.

Parket u hali OŠ "Petefi Brigada" u Kuli, godinama je u veoma lošem stanju, a omladina koja trenira izložena je povredama jer iz parketa vire ekseri. Iz kabineta Opštine Kula za O radio su rekli kako će novac za saniranje biti izdvojen rebalansom budžeta u julu, međutim novca i dalje nema.

.

Hala u OŠ Petefi Brigada jedno je od mesta u kojima omladina u Kuli može da trenira. Međutim hala je potpuno devastirana, a do nedavno omladinci nisu imali toplu vodu ni grejanje. Trener košarkaške ekipe Danilo Borović za O radio je rekao kako svaki trening prođe u strahu da se neko dete ne povredi.

"Ekseri vire iz parketa, postoji velika mogućnost da neko padne i povredi se. Dešava se da parket ispadne u toku utakmice, takođe se nedavno desilo da je devojka iz odbojkaške ekipe smečovala original Mikasa MVA200, oficijalnu loptu FIVB federacije koja se probušila." navodi Borović i dodaje da je Kula jedino mesto u opštini u kojem ne postoji tartan podloga na terenima.

foto2 png

Sportsku halu koristi preko 120 dece koja treniraju košarku, zatim članovi prvog tima i odbojkašice. Kako navode iz uprave kluba parket je rasušen i odlepljen, lopte ne mogu da odskaču a najveću opasnost predstavljaju ekseri. Inače, parket nije menjan otkad je hala sagrađena 1984. godine. Sportisti su zimu proveli u hladim svlačionicama bez tople vode jer je navodno osnovna škola ostala bez mazuta za grejanje, a kako to biva javne nabavke teku veoma sporo, pa je mazut tek naknadno nabavljen.

foto3 png

Zamenik predsednika opštine Velibor Milojičić je za O radio u aprilu mesecu rekao kako će novac za sanaciju parketa biti odvojen u julu kada bude rebalans budžeta, a da će radovi biti gotovi najkasnije do prvog septembra. Međutim rebalans budžeta Opštine Kula nije obavljen, niti su radovi u hali započeti.

foto1 png

"Sredstva postoje, samo nam je potreban rebalans da bi smo ih mogli uzeti. Nažalost nismo uspeli jer smo morali da sredimo primarnije stvari. Ono što smo za sada isplanirali jeste da se potpuno zameni parket u hali“ rekao je Milojičić i dodao da će umesto parketa „do kraja godine" biti tarafleks podloga, a naknadno će pokušati da potpuno izmene sistem grejanja hale, tako da bude nezavisno od Osnovne škole.

Lea Kotlica

foto: Danilo Borović, nasemesto.rs

Možda te još zanima:

.

Sportski podkasti u Srbiji - prostor bez ograničenja

Sport se kod nas voli i prati veoma srčano, pa je nekako logično da se sa istim takvim žarom i…

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Za televiziju najviše vezana starija publika

Televizije se sa jedne strane hvale gledanošću, sa druge strane su ljudi koji kukaju kako nemaju šta da gledaju, a…

.

U društvu se lakše trči

Trčanje je zgodan izbor za rekreaciju, naročito u urbanim sredinama, jer nije tehnički zahtevno, ne iziskuje puno priprema i čovek…

.

Šta kažeš na to da probaš bejzbol?

Iako se na ovim prostorima igrao pre gotovo 90 godina, bejzbol nikada nije stekao širu popularnost u Srbiji. Ipak, mnogi…

.

Kajt-surf kao životni stil

Novosadjanka Iva Kristić od malena se bavi različitim adrenalinskim sportovima. Skija, surfuje... Pre desetak godina došla je na Adu Bojanu…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo