...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo

Jeftini, a jedinstveni novogodišnji pokloni

27.12.2016.

Nova godina je vrlo blizu i vaši prijatelji, momak, devojka ili rođaci očekuju poklon. Međutim, njih ima mnogo, a vaš budžet je mali. Razgovarali smo sa nekoliko veoma kreativnih devojaka o tome kako možete da napravite ili gde možete da nađete jedinstvene, a jeftine novogodišnje poklone!

.

Najjeftinija mesta za kupovinu svakako su pijace, ali tu nećete naći samo voće, povrće i druge namirnice, već i zanimljive poklone – čarape, slatkiše, sušeno voće i orašaste plodove, ručno pravljene igračke, ikebane i slično. Jedna od pijaca izdvaja se od drugiih po magiji i nesvakidašnjim stvarima koje ne biste mogli nigde drugo da nađete, a to je Najlon pijaca.

"Kad idete na Najlon, ne smete da imate planove. Možete da imate namere i želju da nešto nađete, ali morate da budete spremni na iznenađenja i otvoreni na to da će vas potpuno oduvati sa onim što ćete pronaći, ali isto tako možda i nećete pronaći ono po šta ste krenuli. Ono što je magično u vezi sa Najlon pijacom je činjenica da predstavlja vezu sa nekim prošlim vremenima i tuđim životima. Meni je posebno zanimljivo kada kupim neki bizaran komad nameštaja, garderobe, asesoara ili već nečeg drugog i onda probam da učitam istorijat tog predmeta. Mislim da su te stvari prilično šarmantne, lične, originalne i nešto što vas može izdvojiti u moru istih poklona koje danas možemo da kupimo u tržnim centrima", kaže Milica Stojšić koja često posećuje Najlon.

naslovna jpg

Ipak i u tržnim centrima ima zanimljivih prodavnica, pa u skoro svakom možete da pronađete makar jednu u kojoj su izloženi ručno pravljeni predmeti, najčešće asesoari, koji bi mogli da budu zanimljiv poklon. Te stvari su često i skupe, ali na takvim mestima možete da dobijete ideje šta da napravite za poklon! Saradnica O radija Nataša Šaru često pravi kolačiće pa ih lepo upakuje u teglu i ukrasi pekarskim kanapom i nekom mašnom, a za novogodišnje praznike ima još jednu sjajnu ideju.

"Preporučila bih da napravite korpe za različita raspoloženja – korpa za sreću ima sve slatko unutra ili korpa za noćni izlazak ima samo alkohol unutra. Sve stvari koje imaju određenu tematiku mogu lepo da se upakuju. Sada su popularne korpe za zdravu ishranu, za one koji vole da zobu za doručak. Vrlo je povoljno kupiti različite ovsene pahuljice, pločice i sve to lepo upakovati, sa mašnicom, a verujem da bi ta osoba bila vrlo radosna da dobije tako nešto na gomili", kaže Nataša.

Na internetu ima mnogo Do It Yourself ideja za novogodišnje poklone, a jedna od veoma zanimljivih je da napravite abažur, luster ili ukras za jelku od kanapa. Za to su potrebni kanap, veći ili manji balon, u zavisnosti od toga koliki poklon želite da napravite i drvofix, što prema iskustvu veoma kreativne Dragane Pilipović ne košta više od 1.000 dinara.

lampa kanap jpg

"Čitava poenta je da se koncentrišete i da lampione lepo upletete. Obavezno treba da ih pravite nekoliko dana pre Nove godine, pošto treba da se suše bar dva dana, a posle možete i da ih obojite. Videćete na tutorijalima da možete da napravite baš ozbiljan abažur za lampu ili sijalicu koja visi sa plafona, baca super svetlo i stvara poseban ambijent. Nije skupo, a vrlo je efektno", kaže Dragana.

Ona predlaže i da napravite jedan od najjeftinijih, a vrlo zabavnih poklona – vaučer na kom ćete nuditi svoje usluge. Poenta je da sagledate šta vašim prijateljima nedostaje, a to je najčešće vreme za opuštanje. Možete da napravite vaučer za kafu, masažu, čuvanje malog brata ili sestre, vaučer za pranje suđa, usisavanje ili nešto što bi usrećilo vašeg prijatelja. Sve što treba da uradite pre pravljenja poklona jeste da dobro pregledate profile svojih prijatelja na društvenim mrežama i vidite šta im se najviše sviđa.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

"Iluzije slobode" u subotu u Novom Bečeju

Ovogodišnji festival "Iluzije slobode" biće održan u dvorištu bioskopa u Novom Bečeju, u subotu 18.maja, najavili su organizatori. Na četvrtim…

.

Tech N9ne, Krizz Kaliko i Diyala udružuju snage u Zagrebu

Velikan svetske rep scene Tech N9ne, premijerno dolazi u Zagreb, u Vintage Industrial Bar 28. februara. Sa njim će nastupiti…

.

Skockaj stan bez dekoratera

Danas vam preporučujemo sajt na kom možete pokupiti gomilu ideja za uređenje doma, a da ne morate do besvesti da…

.

Najzabavniji je novogodišnji DIY

Novogodišnja ukrašavanje naših soba, stanova ili kancelarija su jako zabavna zimska aktivnost. Već smo na polovini decembra i krajnje je…

.

Foto: ArtScape zimski market u Quarteru

   ArtScape Zimski market, koji je juče bio održan u klubu Quarter, bio je jedan od najvećih do sada. Svoje…

.

"Iluzije slobode" u subotu u Novom Bečeju

Treće izdanje festivala Iluzije slobode biće održano u centru Novog Bečeja u subotu 26. maja. Kako najavljuju organizatori, u dvorištu novobečejskog bioskopa…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo