...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Zanimljivosti

Najzabavniji je novogodišnji DIY

13.12.2016.

Novogodišnja ukrašavanje naših soba, stanova ili kancelarija su jako zabavna zimska aktivnost. Već smo na polovini decembra i krajnje je vreme da se bacimo na posao, a Oradio je već uradio domaći zadatak za ovu godinu. Pretražili smo za vas internet i došli do zaključka da više nema potrebe da trošite velike količine novca na fensi ukrase, jer je na Google-u dostupno hiljade i hiljade DIY web stranica sa sjajnim i, što je najvažnije - low cost idejama.

.

Neki novogodišnji ukrasi imaju sentimentalnu vrednost i želimo da ih imamo zauvek, ali je najzabavnije kada svake godine izmislimo nešto novo. Jedan od najlakših načina da napravite jelku pokazala nam je naša muzička urednica Beata Kovač. Na parčetu starog kartona izrezala je nekoliko krugova različite veličine, temperama ih obojila u zeleno i spojila svilenim koncem. Na scenu su potpom stupili Alma i Petar sa DIY ukrasima.

"Ono što nam je bilo potrebno od materijala su stare rolne wc papira, karton, tempere, hamer papir. Uglavnom, to su sve neke stvari koje svako od nas ima u kući ili se mogu nabaviti za zaista sitne novce. Meni je najzanimljivije bilo da pravim zvezdu od rolni, koja je vrlo jednostavna. Sve što vam je potrebno je dve stare rolne koje ćete iseckati na širinu od jedan santimetar. Kružiće koji tako nastanu polepite u oblik zvezde, a između dodajete iste samo presavijene na pola", kaže Alma.

mrrrdz jpg

Oradio jelka 2016.

Da bi vaša jelka izgledala slično kao naša, potrebno je da posetite i web sajt dangerousminds.net, gde možete pronaći velike rok zvezde pretvorene u ukrase. Njih smo štampali u boji i zalepili na karton. Sve to što smo pravili trudili smo se da snimimo, pa možete pogledati i naše video tutorijale ukoliko vam nije baš najjasnije kako to sve možete da napravite.

Odlučili smo da upotrebimo i "alternativni Google", odnosno da pitamo i slušaoce Oradija da nam ispričaju gde i kako oni pronalaze što jeftiniju inspiraciju.

"Na sajtu MetDaan.com, možete pronaći zanimljive klipove koji će vam poslužiti da uredite i okitite vaše novogdišnje jelke, ali tamo postoje i mnogi drugi korisni saveti koji su zgodni za svakodnevni život"

"Možete da pravite ukrase tako što ćete uzeti neki reciklažni materijal poput plastičnih čaša ili flaša, vunice, tkanine, stare flomastere i čega god. Najbolje su mi one fore sa kolaž papirom, kada ga motate u krug i tako dobijete šarene papire koji mogu da se stave oko jelke"

"Uglavnom posećujem sajtove kao što su Bored Panda ili neke instagram naloge na kojima postoje lako i lepo objašnjeni DIY tutorijali. Uglavnom su to neke papirne lampice, snežne pahulje, ili razne novogodišnje tegle koje možete ukrasiti jeftinim stvarima koje se jako lako mogu napraviti"

Međutim, ako ste od onih kojima baš i ne prija novogodišnji hajp, ali ste radi da se zabavite i ispitate svoju kreativnost, novogodišnji ukrasi mogu da oslikavaju i neku vašu strast ili omiljeni film, seriju, crtani film. Naša voditeljka Alma je svoju jelku ukrasila na potpuno drugačiji način od onoga na šta smo navikli u ovom dobu godine.

staralma jpg

almastarwars

Almini Star Wars ukrasi za jelku!

"Ako niste baš u novogodišnjem raspoloženju, ali ste recimo u Star Wars raspoloženju, možete lako napraviti jelku koja je sačinjena u potpunosti od ukrasa u fazonu tog filma. Na netu postoje šabloni za Star Wars pahuljice, a ja sam recimo neke stare Star Wars nalepnice polepila na jednobojne kugle i one sada izledaju sjajno i osveženo. Cela jelka je sada u Star Wars fazonu", priča Alma u susret premijeri novog filma koji očekujemo 14. decembra.

Dakle, ideje su na dohvat ruke. Ključne reči za pretragu Google-a najbolje je da ukucate na engleskom jeziku, na primer "DIY", "christmas", "decorations", "winter","ornaments" i slično. Dobre rezultate možete dobiti i ako pretražite po ovim ključnim društvene mreže. Na Facebooku postoje stranice poput DIY Christmas Decorations, Interior Design Ideas ili DIY Home Decorating. Slično je i kod pretrage Instagrama, gde postoji mnoštvo profila na ovu temu.

Uštedite na ukrasima, a novac iskoristite da nekog obradujete poklonima ili nekom ludom žurkom za doček Nove godine.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Nestajuće poruke na Viberu

Ova funkcija prethodno je bila na raspolaganju samo u tajnim četovima, dok će od sada svaki korisnik moći da podesi vremensko…

.

Netflix uklanja nepoželjne sadržaje

Netflix je najavio uvođenje "Remove from row" opcije, koja nepoželjne sadržaje uklanja iz "Continue Watching" sekcije. Tako je pretplatnicima pružena mogućnost…

.

WhatsApp uvodi digitalne novčane transakcije

Popularna aplikacija za razmenu poruka za svoje korisnike uvodi mogućnost digitalnih novčanih transakcija.

.

Vredi pročitati: "Moć komunikacija"

Slobodan Vuletić frontmen novosadskog benda Nova, nastavnik i doktor komunikologije preporučio nam je knjigu za koju stručnjaci kažu da je…

.

Škola tokom leta nije dobra ideja

Više od mesec dana traje pandemija koronavirusa, a vanredno stanje donelo nam je nova pravila i način života. Uz sektor…

.

Budućnost biznisa je u startapu

Startapi predstavljaju neke od osnovnih instrumenata za razvoj digitalne ekonomije, novih tehnologija, novih poslovnih mogućnosti, u tom smislu i napretku…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo