...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Društvo / Intervju

Tea Break: Gde je pravda kad zaćute institucije?

12.09.2018.

Beogradski pank rokeri Tea Break objavili su nedavno novi singl i spot za pesmu "Unbroken". Ovo, međutim, nije jedina novina kada je Tea Break u pitanju. Njima se pridružio još jedan član, a uskoro sledi i koncert u Beogradu. Upravo o ovim temama razgovarali smo sa basistom Tea Break-a Mladenom Tomaševićem.

.

Tea Break je nedavno izbacio nov materijal. Ovog puta je u pitanju malo specifičnije izdanje.

U pitanju je singl "Unbroken". Kao u stara dobra vremena, singl ploča - u pitanju su dve pesme, A i B strana. Na A strani je "Unbroken", a na B strani pesma "Breathing". Nažalost, vinila još nema, ali nikad se ne zna.

To nije jedina novost, imate i novog člana benda. To je Mališa Stojanović koji dođe kao pojačanje na trećoj gitari. Zašto je pojačanje na trećoj gitari bilo potrebno?

Ono što je novo i bitno za Tea Break, pored novog izdanja, jeste i novi član u bendu. Iz standardne četvorke smo postali petorka, ali ne tako što je Igor postao samo pevač, nego tako što nam se na trećoj gitari pridružio Mališa Stojanović, nekada iz benda Potres. On je dugogodišnji prijatelj benda i hiljadu puta je uleteo kad nam je trebala pomoć u poslednjem trenutku, što tehnički, što na druge načine. Prosto smo došli do toga da uđe u bend na obostrano zadovoljstvo ili na zadovoljstvo sve petorice.

teabreak jpg

Novo izdanje ispratiće i promocija. Za sada imate već ugovorenu svirku u Domu omladine?

Prvo predstavljanje ili da kažem promociju i samog izdanja, ali i novog člana imamo 6. oktobra, na festivalu Decaying with the boys koji organizuje ekipa Violet Chapter. Ove godine je sad već treće tradicionalno izdanje festivala, gde pored Violent Chapter-a kao domaćina i već najavljenog Tea Break-a sviraju i Ponor iz Zagreba, Ground Zero iz Novog Sada i Stvor iz Beograda. Dakle, vidimo se tamo ko želi da čuje novi Tea Break.

Spot koji ste objavili može da se okarakteriše kao Tea Break na koji smo već navikli, ali ovaj put ipak za nijansu brutralnije. U pitanju je vršnjačko nasilje.

Pesmu "Unbroken" prati video spot i kao i uvek u Tea Break priči gomila ljudi nam pomaže na razne načine. Ovog puta je nova ekipa na okupu. Pre svega Dragomir Vlajko koji je osmislio celu priču, potpisao je scenario i režiju, a radio je i montažu. Veliku pomoć smo imali od fotografa Mikija Kneževića koji je sve to lepo snimio i odradio color korekciju. Tu je i mala odabrana grupa glumaca, Rastko, Andrej, Luka i Aleks koji su fino istrčali ovaj spot. Ceo spot jeste brutalan, cela priča i kako to sve izgleda, ali to je neko naše viđenje i drugo rešenje za pitanje vršnjačkog nasilja, odnosno šta se dešava i ko rešava stvar i gde je pravda kad zaćute institucije.

Vi ste publici već dobro poznati po oštrim kritikama svega besmislenog što nas s vremena na vreme iznova zatekne, pa smo iznenađeni. Od vašeg poslednjeg EP- ja do single-a "Unbroken" prošle su tri godine. Šta se promenilo?

Evo recimo u Beogradu je nikao, to jest gradi se taj Beograd na vodi. Ne znam za Novi Sad, pretpostavljam da i vi imate neki Novi Sad ni na nebu ni za zemlji. Ako ga i nemate, sigurno je u planu. Za nekog ko svira gitarsku muziku, situacija je verovatno nikad gora. Novih klubova nigde, malo festivala po zemlji, uvek sviraju isti. Ništa novo, perspektiva nikakva. Što nas naravno ne sprečava da sviramo dalje – nikad orniji!

 

Intervju možete poslušati u plejeru:


M. M. 

Možda te još zanima:

.

Manifest pobune u CK13

Punk rock show pod imenom "Manifest pobune" biće održan u petak 8. marta u Omladinskom centru CK13. Nastupiće bendovi Kriva…

.

Tea Break o unutrašnjim borbama

Beogradski pank rokeri Tea Break objavili su novi singl pod imenom Breathing. Pesmu prati i spot koji dolazi kao B strana…

.

Deez Nuts ponovo u Novom Sadu

Australijsko-američki bend Deez Nuts, 9. aprila stiže u Novi Sad. Sa njima će u SKC Fabrici nastupiti i Beograđani Tea…

.

Šta kažeš na to da probaš bejzbol?

Iako se na ovim prostorima igrao pre gotovo 90 godina, bejzbol nikada nije stekao širu popularnost u Srbiji. Ipak, mnogi…

.

Budućnost plaćanja prevoza

Nakon više od mesec dana novog načina plaćanja gradskog prevoza u Beogradu i dalje ostaju nedoumice. Mnogi još uvek ne…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo