...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Intervju

"Biološki minimum" bio pun pogodak, na proleće nove pesme

07.12.2021.

Nikola Vranjković je prošle nedelje dva puta svirao u novosadskoj SKC Fabrici. Kultni beogradski rok autor u Novom Sadu ima vernu publiku, koja je, čini se, jedva čekala njegov nastup.

.

Energična svirka, od prvog po poslednjeg minuta, podsetila nas je zašto nam koncerti toliko nedostaju u poslednje vreme. Vranjković i njegov bend su trenutno na mini turneji čija će kruna biti prednovogodišnji koncert u beogradskoj Kombak dvorani.

"Glupo bi bilo reći da su ovi koncerti nešto što služi za vežbanje koncert u Kombak dvorani. Mi to stvarno ne radimo - menjamo repertoar i drugi su prostori. Za Kombak dvoranu će ljudi, nažalost, morati da imaju kovid propusnice. Gledajući koliko je karata prodato mesec dana pre koncerta, jasno mi je da će biti puno. Ugledali smo se na Brejkerse i Bajagu, koji su na Tašmajdanu imali brze testove za ljude koji nisu imali propusnice", priča Nikola za Oradio.

vranjkovic3 png

Svirao si u različitim prostorima u Novom Sadu - MKC Petefi Šnador, Bulevar Books, evo sad si u Fabrici. Kako bi uporedio ta tri mesta?

Ne mogu da ih upoređujem jer su to potpuno različiti prostori, a svi koncerti su bili dobri. U knjižari su bili intimniji - manje ljudi, malo drugačiji repertoar... Fabrika je klasični, verovatno i najbolji koncertni prostor u Novom Sadu. Beograd nema takav prostor. Iznenadili smo se kad smo juče došli - bukvalno nedostaju još tri sitnice da ovo postane jedan ozbiljan svetski koncertni prostor, gde i svetski bendovi, koji okupljaju do hiljadu ljudi, mogu da sviraju bez ikakvih problema.

Krajem decembra sviraš u Kombak dvorani u Beogradu. Vraćaš se u taj prostor posle nekog vremena, šta očekuješ od tog nastupa?

Prosto ne znam koji mi je od ovih poslednjih koncerata draži, možda zbog te strepnje šta će biti sutra, a mi poslednjih meseci živimo baš tako. Prošle godine, od novembra do kraja maja nije bilo ništa. Radujemo se svakom sledećem koncertu, a posebno tom beogradskom jer prošle godine nismo mogli da ga održimo. Objavili smo "Biološki minimum" koji se ispostavio kao pun pogodak i što se tiče live materijala i samog imena albuma, gledajući šta se trenutno dešava.

vranjkovic2 png

Dok nije bilo koncerata, publika je uživala upravo u trostrukom live albumu "Biološki minimum". Pomenuo si da imaš novi materijal koji je u demo fazi, kako to napreduje?

Odlično, mi smo već na pola snimanja. Ne radimo svaki dan, imao pauze i po 15 - 20 dana između setova kad radimo, ali smo mnogo materijala već snimili. Radi se o četiri pesme i to će biti neki materijal sličan albumu "Bremeplov". Za jednu pesmu je već zavšen spot, snimam na jednoj jako zanimljivoj lokaciji u selu Velika Lukanja na, kako ja volim da kažem, "bivšem" Zavojskom jezeru na Staroj planini, koje još uvek može da se vodi kao jezero, jer ostalo još par metara vode. Radimo još jedan spot, a nismo ni na pola snimanja. To mi se u karijeri nije dešavalo. Na proleće ćemo biti spremni da objavimo taj album i da imamo neko video pokrivanje.

Razgovor s Nikolom poslušajte u novom izdanju emisije Pop up:


M. Lazić

fotografije: Oradio

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo