...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Društvo

Državni posao izlazi iz kancelarije

03.09.2015.

Nova, četvrta sezona "Državnog posla" počinje 21. septembra, a ekipa kultne satirične emisije najavila je novine!

.

Podsetimo, prethodna sezona se završila tako što su arhivatori završili u zatvoru na Klisi zbog nepravilnosti prilikom javne nabavke računarske opreme u firmi. Međutim, oni su veoma strasni u branjenju svoje nevinosti.

"Ova sezona će biti drugačija od prethodnih, jer će biti mnogo više izlazaka iz kancelarije, izleta, sećanja iz zatvora, a nadamo se da će gostovati i mnogo poznatih ličnosti sa kojima trenutno pregovaramo", kaže Dejan Ćirjaković, odnosno Boškić.

U stalnom terminu od 18.50 na RTV 1 moći ćete da gledate činovnike arhive Čvarkova, Torbicu i Boškića.

Na istom programu će od oktobra početi da se emituje nova satirična emisija "Dnevnjak" koju će raditi mladi. Za scenario, kasting i glumu biće zaduženi momci sa "Tarzanije", a studenti Akademije umetnosti radiće produkciju, dok režiju potpisuje Sonja Rakić sa RTV-a.

"Iako je emisija namenjena mladima, bavićemo se svim društvenim temama. To će biti satira na sve što se danas dešava, a većina toga je samo po sebi skeč. 'Dnevnjak' će biti u formi dnevnika, tako da će skečevi biti raspoređeni po rubrikama", kaže za O radio Miloš Milaković sa Tarzanije.

Takođe, od jeseni ponovo počinje i emisija "Vodič za preživljavanje", koju rade tinejdžeri za svoje vršnjake. Ideja je da se na originalan, njima svojstven način prikažu sve "muke" odrastanja i adolescentskog perioda.

"Uskoro će nam biti potrebni novi saradnici, pa planiramo da napravimo audiciju po gradovima Vojvodine. Verujem da će biti mnogo mladih koji još nisu čuli za 'Vodič', a koji će videti šansu da iskažu svoj stav, pokušaju nešto da promene i korisno iskoriste svoje slobodno vreme, a mi ćemo dobiti zaista originalan televizijski proizvod", kaže za O radio urednica rubrike Program za decu i mlade RTV-a Vesna Konja.

Od jeseni počinje i nova programska šema O radija, što znači da ponovo počinjemo sa emitovanjem naših sjajnih emisija!

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Decenija "Državnog posla": Kako opstaje najdugovečniji TV serijal?

Pre deset godina, na programu Radio-televizije Vojvodine emitovana je prva epizoda "Državnog posla", jednog od najdugovečnijih i najomiljenijih televizijskih serijala…

.

Državni posao: Kao narod smo pristali na korupciju

"Mi pokazujemo da sve loše kreće od svih nas samih, koji iskorištavamo svoj posao i prijateljstva. Nije čovek koji je…

.

Brucošijada na kulturan način

Velika žurka ispred Filozofskog fakulteta dočekala je brucoše nakon zvaničnog prijema na odsecima. Nastupom grupe Zbogom Brus Li i gostima…

.

Najbolje ideje su spontane

Ako ste korisnik društvenih mreža, a verujemo da jeste, nije vas mogla zaobići stranica zanimljivog imena Škrabac. Ali nije u…

.

Zovem se Viktorija, ja sam izbeglica!

Viktorija je sa dvoje dece izbegla iz Kijeva na početku rata. U Kijev se vratila posle godinu i po provedenih…

.

Program plaćene prakse za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse "Denis Kolundžija" u partnerskim…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo