...
TRENUTNO11:00 - 12:00Y2K

Društvo / Aktivizam

Poziv za takmičenje Social Impact Award

16.04.2016.

Studenti i studentkinje iz Srbije od 1. aprila imaju mogućnost da se prijave na Konkurs za Social Impact Award nagrade čiji je cilj razvoj društvenog preduzetništva mladih. Vremena za prijavljivanje ima još malo, a poziv je otvoren do 24. aprila.

.

Pravo učešća imaju i oni sa državnih i privatnih fakulteta u Srbiji, koji žele da predlože svoje ideje za projekat ili biznis koji rešava neki društveni ili ekološki problem.

Na konkurs mogu da se prijave i timovi u kojima najmanje polovinu članova čine studenti. Ostali članovi tima ne smeju biti stariji od 35 godina.

Poziv je otvoren za ideje koje još uvek nisu sprovedene, kao i za one koje su u početnoj fazi implementacije. Već implementirani projekti mogu aplicirati pod uslovom da je datum njhiovog osnivanja nakon 1. januara 2015.

Social Impact Award finalisti i finalistkinje biće u obavezi da u junu, julu i avgustu 2016. godine intenzivno razvijaju svoju ideju, učestvuju u mentorskom programu i izveštavaju Social Impact Award tim o napretku razvoja ideje.

Pobednike očekuju i vredne nagrade - 1.500 evra početnog kapitala, mentorska podrška i put na međunarodnu konferenciju u Beču.

Detaljnije informacije o uslovima i načinu prijave, kao i prijavni obrazac, mogu se pronaći na zvaničnoj sajtu Konkursa.

Dodatne informacije mogu se dobiti i putem mejla kristina.marjanac@razlivaliste.org.

Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa Coca Cola Hellenic, ERSTE Bankom, ERSTE Stiftung-om i Impact Hub-om, a uzpodršku Fonda B92, Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, Američkog kutka Niš, Kancelarije za mlade Niš i Američkog kutka Kragujevac.

Izvor: RTV

N.Š.

Možda te još zanima:

.

Program podrške neformalnim grupama

Beogradska otvorena škola uputila je poziv  za "Program podrške neformalnim grupama". Program je finansijski i mentorski, a namenjen je grupama…

.

Viber lansira Poslovne pozive

Rakuten Viber najavljuje lansiranje Poslovnih poziva – rešenja koje je napravljeno tako da unapredi komunikaciju između biznisa i korisnika unutar aplikacije.…

.

Poziv za mlade reportere

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan u sklopu međunarodnog projekta YoCoJoin raspisao je konkurs za učešće na obuci za mlade…

.

Poziv za OneBeat Balkans

Otvoren je poziv za učešće u programu "OneBeat Balkans 2024", namenjen mladim muzičarima i muzičarkama, od 19 do 35 godina,…

.

Otvoren je poziv za Pop Culture Challenge

Centar E8 poziva sve pojedince i pojedinke, studente i studentkinje, formalne ili neformalne kolektive, organizacije civilnog društva, nezavisne medije, kreatore…

.

WhatsApp nudi mogućnost utišavanja nepoznatih brojeva

Meta razvija funkciju "utišavanja nepoznatih brojeva". Nova funkcija je trenutno u beta verziji za Android.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo