.
Trenutno
Radio Gruvanje
 Alma Kovčić
Društvo / Aktivizam

Ljubav u akciji – mala dela s velikim srcem

06.04.2015.

"Fokus" je udruženje koje se bavi podsticajem razvoja društva i deluje u tri segnemta: rad sa mladima, porodicama i poslovnim ljudima. 

.

U okviru raznih aktivnosti kojima se bavi udruženje Fokus, trenutno je aktuelan humanitarni projekat “Ljubav u akciji“, koji podiže svesti o važnosti pomaganja zajednici i širenju dobročinstva.

Akcije ovog projekta usmerene su na ljude kojima je potrebna pomoć, kao što su deca bez roditeljskog staranja, deca sa ulice, deca i osobe sa smentnjama u razvoju, osobe sa invalididtetom, stara lica i beskućnici.

“Poruka koju Fokus šalje, a zajedno sa njim i mi volonteri, je da ne možemo svi činiti velika dela, ali možemo činiti mala dela s velikom ljubavlju“, kazala je za O radio volonterka udruženja Fokus Martina Perić.

Kako je Martina najavila, trenutno je aktuelno sakupljanje odeće za beskućnike koje se održava u okviru projekta “Ljubav u akciji“, a svi koji žele da na ovaj način pomognu treba da se pojave u Fokusu (Maksima Gorkog 42, Novi Sad), u četvrtak 9. aprila od 14 do 18 časova. Potrebna je prvenstveno prolećna i letnja garderoba, donji veš, obuća i kozmetika.

“Važno je da naglasimo da nije potrebno donositi obuću visokih potpetica ili svečana odela, a nećemo primati ni pocepanu ili prljavu garderobu“, kazala je Matrina.

Ova organizacija obležiće i Uskrs zajedno sa beskućnicima, a proslava će biti održana na Veliki petak u prostorijama u kojima se beskućnici okupljaju.

“Želimo da se zahvalimo baka Branki iz Novog Sada koja će donirati jaja i tortu, a volonteri Fokusa će u četvrtak ta jaja farbati i pripremiti ih za Uskrs“, objasnila je Martina.

Najavila je i četiri nove akcije Fokusa, a koje će pomoći Dečijem selu, Svratištu za decu, Domu za decu u Veterniku i Domu za stare. Tokom ovih akcija će prikupljati slatkiše, igračke ili školski pribor, a o svemu više na njihovoj Facebook stranici.

M.L.

 

.
PDP konferencija je svečano otvorena, a tome je prethodio početak stvaranja novog murala u blizini kulutrne stanice Eđšeg. Oslikaće…
.
Od usvajanja Ustava Srbije 2006. godine i donošenja prvog Zakona o zabrani diskriminacije 2009. godine, o načelu ravnopravnosti…
.
Čini li vam se da planeta Zemlja, jedina planeta na kojoj možemo da opstanemo, lagano počinje da se raspada? Verujete li naučnicima…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?