...
TRENUTNO20:00 - 21:00Škripa

Društvo / Aktivizam

Ljubav u akciji – mala dela s velikim srcem

06.04.2015.

"Fokus" je udruženje koje se bavi podsticajem razvoja društva i deluje u tri segnemta: rad sa mladima, porodicama i poslovnim ljudima. 

.

U okviru raznih aktivnosti kojima se bavi udruženje Fokus, trenutno je aktuelan humanitarni projekat “Ljubav u akciji“, koji podiže svesti o važnosti pomaganja zajednici i širenju dobročinstva.

Akcije ovog projekta usmerene su na ljude kojima je potrebna pomoć, kao što su deca bez roditeljskog staranja, deca sa ulice, deca i osobe sa smentnjama u razvoju, osobe sa invalididtetom, stara lica i beskućnici.

“Poruka koju Fokus šalje, a zajedno sa njim i mi volonteri, je da ne možemo svi činiti velika dela, ali možemo činiti mala dela s velikom ljubavlju“, kazala je za O radio volonterka udruženja Fokus Martina Perić.

Kako je Martina najavila, trenutno je aktuelno sakupljanje odeće za beskućnike koje se održava u okviru projekta “Ljubav u akciji“, a svi koji žele da na ovaj način pomognu treba da se pojave u Fokusu (Maksima Gorkog 42, Novi Sad), u četvrtak 9. aprila od 14 do 18 časova. Potrebna je prvenstveno prolećna i letnja garderoba, donji veš, obuća i kozmetika.

“Važno je da naglasimo da nije potrebno donositi obuću visokih potpetica ili svečana odela, a nećemo primati ni pocepanu ili prljavu garderobu“, kazala je Matrina.

Ova organizacija obležiće i Uskrs zajedno sa beskućnicima, a proslava će biti održana na Veliki petak u prostorijama u kojima se beskućnici okupljaju.

“Želimo da se zahvalimo baka Branki iz Novog Sada koja će donirati jaja i tortu, a volonteri Fokusa će u četvrtak ta jaja farbati i pripremiti ih za Uskrs“, objasnila je Martina.

Najavila je i četiri nove akcije Fokusa, a koje će pomoći Dečijem selu, Svratištu za decu, Domu za decu u Veterniku i Domu za stare. Tokom ovih akcija će prikupljati slatkiše, igračke ili školski pribor, a o svemu više na njihovoj Facebook stranici.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Samoinicijativom do iskustva

Studenti na fakultetima često nemaju dovoljno prakse, a samim tim ni mogućnosti da steknu iskustvo koje će im biti potrebno…

.

Radite na svojoj samodisciplini

Ne istrajavate u svojim namerama, ne ide vam učenje, ne uspevate ostvarite ciljeve? Metoda za rešavanje tih problema postoje. Možete…

.

Besplatne radionice za studente

Kako lakše do uspeha, kako postaviti granice u životu, te šta je važno pre ulaska u ljubavnu vezu, samo su…

.

Neizvesna budućnost Crne kuće

Omladinski centar CK13 se u poslednje vreme suočio sa nesuglasicama između članova tog udruženja, koje su veoma brzo stigle i…

.

Stajanje u autobusima između zakona i realnosti

Većina studenata koji nisu iz Novog Sada praznični vikend iskoristila je za putovanje kući. Tih dana se u autobusima koji…

.

Edukativna predavanja o piću u okviru festivala SpiritEXPO

U ambijentu Kulturne stanice Svilara na Podbari, udruženje Spirit Pannonian organizuje premijerni festival SpiritExpo 1. novembra od 18h, sa specifičnom…

  • 19:30 Popodne na O radiju
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Škripa
  • 21:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo