...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Društvo

Konkurs za program #Zeleneideje

23.04.2024.

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne prakse, tehnologije i znanja poslovnog sektora kako bi rešili društvene probleme u okviru svojih zajednica, i time doprineli očuvanju životne sredine. Konkurs je otvoren do 30. aprila.

.

Foto: Promo

Za učešće u programu mogu da se prijave udruženja, fondacije, zadužbine, zadruge i privredna društva. Oni se mogu prijaviti bez obzira na to da li tek planiraju da postanu solidarni preduzetnici ili su u solidarnom preduzetništvu početnici.

“Ukoliko svojim radom aktivno težite da stvorite svet bez gladi; koristite dostupnu i obnovljivu energiju; dostojanstven rast i ekonomski razvoj; održive gradove i zajednice; odgovornu potrošnju i proizvodnju; posvećeni ste akciji za klimu i boljem životu u svojoj zajednici, ovaj program može biti za vas”, stoji u pozivu.

Svoje ideje možete prijaviti popunjavanjem Prijavnog formulara A, sa kojim ćete poslati i tabelu sa projektovanim budžetom (Budžet A) na mejl adresu zeleneideje@tragfondacija.orgUkoliko vaša ideja bude odabrana za učešće u programu, obavezni ste da učestvujete na obuci o solidarnom preduzetništvu, od 20. do 25. maja 2024. godine u Beogradu.

Nakon obuke, svim učesnicima/cama će biti dostavljeni obrasci Prijavni formular B i Budžet B, koje će oni zatim popuniti i koji su obavezni za učešće u narednim koracima programa. Posle toga sledi nacionalni Forum za zelene ideje koji će biti održan 18. juna 2024. godine u Beogradu.

Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani solidarni preduzetnici na nacionalnom Forumu dobijaju donaciju od 5.000 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti, za razvoj solidarnog preduzeća prema planu definisanom u aplikacionom paketu B, koji je i sastavni deo ugovora o donaciji. Aplikacioni paket B ostavlja prostor za detaljnije i sveobuhvatnije razrađivanje poslovnog plana, pa je i odlučivanje u drugom krugu oslonjeno na detaljnije razrađene kriterijume. Period trajanja ugovora o donaciji je od 9 do 12 meseci.

Ukoliko dobijete donaciju na nacionalnom Forumu, u obavezi ste da učestvujete na regionalnom takmičenju Zelene ideje Balkana u organizaciji Fonda braće Rokfeler, će biti održan krajem septembra. Učestvovanjem na regionalnom takmičenju, takmičite se za dodatni fond od ukupno 40.000 američkih dolara u dve kategorije: koncept zelene ideje i razvijena zelena ideja.

Pojedinačne nagrade će iznositi od 5.000 do 10.000 dolara, u zavisnosti od kategorije.

Program #ZELENEIDEJE sprovodi se uz finansijsku podršku Fonda braće Rokfeler i Balkan Green Foundation.

A.K.


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za "Nagradu Milan Mladenović 2024". Pod sloganom "Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od…

.

Zasviraj na EXIT festivalu

EXIT festival i kompanija Visa su raspisali tradicionalni Play @ EXIT konkurs, u okviru kojeg će ukupno šest izabranih autorskih…

.

Program plaćene prakse za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse "Denis Kolundžija" u partnerskim…

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Treći maj: godinu dana tuge i raspadanja

Prošlo je godinu dana od tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Na žalost, taj događaj pratila je još…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo