.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Aktivizam

Edukativna konferencija o trafikingu

14.11.2018.

Šesta konferencija o trgovini ljudima pod nazivom "Sloboda nema cenu" biće održana u četvrtak 15. novembra u dvorcu Eđšeg. Konferencija je edukativnog karaktera, a namenjena je pre svega mladima, studentima i budućim profesionalcima koji će se u svom radu susretati sa problemom trgovine ljudima.

.

Konferencija će ponuditi odgovore na pitanja kako se ulazi u lanac trgovine ljudima, jesmo li svi potencijalne žrtve, koji su faktori rizika, postoji li profil trafikera i profil žrtve, kakvi su nam zakoni, a kakva njihova primena, kao i kakva je statistika.

Jedna od najvećih predrasuda o trafikingu jeste da se to krivično delo ne dešava sad i ovde, već negde daleko, nekim drugim ljudima koje mi ne poznajemo. Najveći broj identifikovanih žrtava u Srbiji jesu naši državljani koji su u najvećoj meri eksploatisani unutar naše zemlje i to na samo 100 kilometara od mesta u kojem su živeli. Upravo iz tog razloga cilj organizatora je da konferencijom približi taj fenomen.

U Srbiji, kao zemlji koja je kvalifikovana kao zemlja porekla, tranzita i destinacije kada se govori o trgovini ljudima, decom, ženama i muškarcima, trguje se radi seksualne i radne ekspolatacije, prinude na vršenje krivičnih dela, prinude na prosjačenje i prinude na udaju.

Konferencija se sastoji od dve panel diskusije, na kojima će govoriti neki od najistaknutijih stučnjaka u ovoj oblasti, koji dolaze iz institucija poput Sigurne ženske kuće, Crvenog krsta, Gradske uprave za socijalnu zaštitu, Ministarstva unutrašnjih poslova i nevladinih organizacija koje se bave tom temom.  

Broj mesta je ograničen, te je neophodna prijava. Možete se prijaviti popunjavanjem upitnika, a nakon prijave ćete dobiti mejl u kom će vam biti potvrđeno da li je prijava prihvaćena. Za sve učesnike obezbeđene su potvrde o učešću, kao i mini koktel na kom će učesnici imati priliku i da neformalno porazgovaraju sa govornicima.

Konferenciju organizuje Neformalna grupa mladih "Sloboda nema cenu" uz podršku Omladinskog saveza udruženja "Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS2019", Evanđeoskog udruženja studenata, Christien Unie i European Christian Political Movement – ECPM. Početak je u 10:30h

 

.
Jedan od načina da pomognete svojoj zajednici je da učite od drugih i to znanje iskoristite za njeno unapređenje. Tako su nedavno…
.
Međunarodni dan humanitarnih radnika, 19. avgust, Srbija je dočekala u okolnostima migrantske krize, svakodnevnih humanitarnih akcija…
.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?