...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Društvo / Aktivizam

Konferencija o trgovini ljudima u Startit centru

17.10.2019.

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u petak, 18. oktobra u Startit centru biće održana sedma Konferencija o trgovini ljudima "Krug podrške". Ovogodišnja konferencija posvećena je sistemu podrške žrtvama.

.

Sa govornicima iz različitih sistema podrške imaćete prilike da razgovarate o načinima na koji oni doprinose borbi protiv trgovine ljudima, a pre svega kakvu podršku pružaju žrtvama.

Takođe i priliku za razgovor sa predstavnicima tužilaštva, suda, lokalnih timova, nevladinih organizacija, ali i peer grupom aktivnistkinja NVO Atina, koje će o potrebi podrške govoriti iz svog ugla.

Konferenciju organizuje Neformalna grupa mladih "Sloboda nema cenu" uz podršku OPENS 2019 - Omladinska prestonica Evrope Novi Sad,  Evanđeoskog udruženja studenata, Christien Unie i European Christian Political Movement – ECPM.

Edukativnog je karaktera i pre svega namenjena mladima, studentima i budućim profesionalcima koji će se u svom radu susretati sa problemom trgovine ljudima, predstavnicima udruženja građana i institucijama koje se bave ovom temom.

Broj mesta je ograničen i prijava traje do popunjavanja mesta, a početak je u 11 pre podne.

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo