.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Društvo / Aktivizam

Budite domaćin stranom volonteru

23.12.2014.

   Potrebno je samo da se prijavite preko stranice AIESEC-a.  Ne morate biti član ove organizacije, ali je ipak poželjno da možete da razgovarate na engleskom jeziku. Ne bi bilo u redu da dva meseca imate osobu sa kojom ne znate kako biste komunicirali.

.

   Imate krevet viška, a želeli biste da osetite svet u vašem domu. To sada i možete tako što ćete postati deo programa Global host, koji organizuje grupa AIESEC.

   Ovo je druga godina, kako zainteresovani omladinci mogu da prime volontera iz neke druge zemlje na tri ili šest nedelja. Dovoljno je da imate udoban krevet, prostor koji želite da delite i dobro raspoloženje kojim ćete dočekati vašeg novog cimera.

   Potrebno je samo da se prijavite preko stranice AIESEC-a.  Ne morate biti član ove organizacije, ali je ipak poželjno da možete da razgovarate na engleskom jeziku. Ne bi bilo u redu da dva meseca imate osobu sa kojom ne znate kako biste komunicirali.

   Postoji mogućnost i da ugostite više volontera odjednom ili da budete dostupni za ovaj program ugošćavanja tokom cele godine.

   Jedan od onih koji su već imali priliku da ugoste volontera stranca, jeste Nemanja Mošorinski, koje je ujedno u to vreme bio član AIESEC organizacije. On se još uvek rado seća ovog iskustva kada je ugostio momka iz češkog grada Brna, a to je želeo da podeli sa publikom O radija.

  -  Ljudi iz Češke su definitivno slični nama, pa tako i nije bilo problema da se odmah razumemo. Ubrzo smo počeli da delimo troškove, pa je to više ličilo na cimerski život, bez obzira što se tako malo poznajemo, rekao je Mošorinski.

   Uslovi koji su potrebni da biste postali domaćin nisu rigorozni, a u zavisnosti od projekta, kako kaže Mošorinski postojala je i vrsta naknade za domaćine na mesečnom nivou.

   Kada pošaljete prijavu da želite da budete domaćini, očekujte poziv za informativni razgovor. Pa ako prođete, očekujte volontere iz Italije, Rusije, Grčke, Tunisa ili Turske. Otkrijte koliko ste zaista upoznati sa drugim kulturama. 

   Nataša Šaru

.
Festival samoorganizovanja koji se održavau prostorijama Omladinskog centra CK13 posvećen je afirmaciji udruživanja, malih strategija…
.
Reciklaža tekstilnih materijala u Srbiji gotovo da ne postoji, zbog čega se gro stare garderobe i drugih tekstilnih proizvoda već…
.
Jedan od načina da pomognete svojoj zajednici je da učite od drugih i to znanje iskoristite za njeno unapređenje. Tako su nedavno…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?