...
TRENUTNO19:00 - 21:00Popodne na O radiju

Društvo / Aktivizam

Budite domaćin stranom volonteru

23.12.2014.

   Potrebno je samo da se prijavite preko stranice AIESEC-a.  Ne morate biti član ove organizacije, ali je ipak poželjno da možete da razgovarate na engleskom jeziku. Ne bi bilo u redu da dva meseca imate osobu sa kojom ne znate kako biste komunicirali.

.

   Imate krevet viška, a želeli biste da osetite svet u vašem domu. To sada i možete tako što ćete postati deo programa Global host, koji organizuje grupa AIESEC.

   Ovo je druga godina, kako zainteresovani omladinci mogu da prime volontera iz neke druge zemlje na tri ili šest nedelja. Dovoljno je da imate udoban krevet, prostor koji želite da delite i dobro raspoloženje kojim ćete dočekati vašeg novog cimera.

   Potrebno je samo da se prijavite preko stranice AIESEC-a.  Ne morate biti član ove organizacije, ali je ipak poželjno da možete da razgovarate na engleskom jeziku. Ne bi bilo u redu da dva meseca imate osobu sa kojom ne znate kako biste komunicirali.

   Postoji mogućnost i da ugostite više volontera odjednom ili da budete dostupni za ovaj program ugošćavanja tokom cele godine.

   Jedan od onih koji su već imali priliku da ugoste volontera stranca, jeste Nemanja Mošorinski, koje je ujedno u to vreme bio član AIESEC organizacije. On se još uvek rado seća ovog iskustva kada je ugostio momka iz češkog grada Brna, a to je želeo da podeli sa publikom O radija.

  -  Ljudi iz Češke su definitivno slični nama, pa tako i nije bilo problema da se odmah razumemo. Ubrzo smo počeli da delimo troškove, pa je to više ličilo na cimerski život, bez obzira što se tako malo poznajemo, rekao je Mošorinski.

   Uslovi koji su potrebni da biste postali domaćin nisu rigorozni, a u zavisnosti od projekta, kako kaže Mošorinski postojala je i vrsta naknade za domaćine na mesečnom nivou.

   Kada pošaljete prijavu da želite da budete domaćini, očekujte poziv za informativni razgovor. Pa ako prođete, očekujte volontere iz Italije, Rusije, Grčke, Tunisa ili Turske. Otkrijte koliko ste zaista upoznati sa drugim kulturama. 

   Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Bezbednije je na otvorenom bazenu nego u kafiću

Takozvani drugi talas koronavirusa ponovo je pokrenuo apele za poštovanje mera, za brigu o zdravlju i bezbednosti, pogotovo kada je…

.

Penzija kao naučna fantastika

Mislite li o penziji? Ako imate između 16 i 28 godina i živite u Srbiji, odgovor na ovo pitanje je…

.

Radno leto za studente pod znakom pitanja

Prethodnih godina mladi su već krajem juna ili početkom jula tražili sezonske poslove. Međutim, zbog pandemije neki od njih imaju…

.

Stranke ignorisale mlade u kampanji

Predizborna kampanja kojoj smo prisustvovali u proteklih mesec i po mlade je učinila vidljivima najviše na deljenju letaka, balona i…

.

Reakcije na održavanje Exita podeljene, organizatori objavili prva imena

Zvanična odluka o tome da ovogodišnji Exit festival ipak bude održan izazvala je različite reakcije javnosti. Sa jedne strane, mnogi…

.

O rasizmu se ne govori dovoljno

Gotovo svakodnevno čujemo za neki napad koji se dogodio na osnovu rasne pripadnosti, bilo gde u svetu. Sada, doduše, mnogo…

  • 17:00 Popodne na O radiju
  • 18:00 Za i protiv
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 Bluegrass
  • 22:00 Superoperater

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo