...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Muzika

Goblini: Jubilej 'Magnovenja' u Fabrici

23.03.2017.

Šabački pank bend Goblini će u subotu 25. marta nastupiti u novosadskom klubu SKC Fabrika. Biće to njihov prvi samostalni koncert u Novom Sadu posle skoro tri godine. Poslednji put, Goblini su svirali početkom maja 2014. u sklopu promotivne turneje albuma "Roba s greškom".

.

Leo fon Punkerstein u O radiju

U najavi za ovaj, kao i za koncert koji će u petak 24. marta odsvirati u beogradskom klubu Mikser house, Goblini su najavili da je zapravo reč o "zakasnelom obeležavanju" dvadesetogodišnjice izlaska čuvenog albuma "U magnovenju". To je gostujući u programu O radija potvrdio i gitarista Goblina Leonid Pilipović, alias Leo fon Punkerstein.

"Mi nekako uvek znamo kad su ti jubileji, Golub ima jedan tefter sa svim datumima i često zna da kaže sad je 20 godina od neke svirke ili slično. Međutim, taj jubilej 'Magnovenja' nam je prošle godine promakao, pa smo odlučili da ga obeležimo ove godine", ispričao je Leo.

On kaže da se jako dobro seća atmosfere sa snimanja tog albuma i raznoraznih detalja iz studija, jer je to bio period u kome je on došao u bend.

"Uživali smo u tom snimanju, nismo uopšte planirali da to bude neki album sa puno hitova, on je to sam postao. Kao što je i Vlada rekao u dokumentarcu o Goblinima, 'Magnovenje' se samo desilo”, rekao je Leo.

Kako je najavljeno, Goblini će na koncertu u Fabrici odsvirati sve pesme sa albuma "U magnovenju", a pre njih će se pred publikom pojaviti dva novosadska benda, Bunker 13 i Neprijatelj Prelazi Zeku.

Ulaznice za koncert još uvek se mogu naći po pretprodajnoj ceni od 1.000 dinara u CD shopu Mungos i na prodajnim mestima Gigstixa. Na vratima kluba karta će koštati 1.200 dinara.

P. N.  

Možda te još zanima:

.

Goblini i Krankšvester za vikend u Novom Sadu

Predstojeći vikend u Hali 2 Novosadskog sajma obeležiće koncerti legendarnog pank rok benda Goblini i osiječkog hip-hop dua Krankšvester.

.

Obeležavanje Dana mladih u Novom Sadu i Somboru

Međunarodni Dan mladih, 12. avgust, ove godine biće obeležen zanimljivim događajima u Novom Sadu i Somboru, koji će osim raznovrsnog…

.

Goblini: Turneja povodom tri decenije, nove pesme u pripremi

Kultni pank-rok bend Goblini ove godine obeležava 30 godina karijere. Nedavno su imali veliki “rođendanski” koncert u atrijumu Beogradskog sajama,…

.

Za kraj, visoko podigni ruke

Posle tri intenzivna festivalska dana stavljena je tačka na ovogodišnji Arsenal fest. Konstrakta, Darko Rundek i ekipa, Thievery Corporation i…

.

30 godina aktuelnih pesama i dva izgubljena albuma

Druge festivalske večeri ovogodišnjeg Exit festivala, Fusion binom protutnjali su kultni pank rokeri - Goblini. Ove godine se spremaju za narednu,…

.

Hajde da uživamo pa šta bude

Približava se Exit festival, a O radio vam lagano predstavlja izvođače.  Drugog dana festivala, 9. jula, na Fusion bini nastupaju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo